Deputatul Alexandru Nazare: EŞECUL colaborării dintre Galați și Brăila este GENERAT de PSD

Deputatul Alexandru Nazare: EŞECUL colaborării dintre Galați și Brăila este GENERAT de PSD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul democrat-liberalilor brăileni, deputatul Alexandru Nazare, a declarat că o colaborare între Galați și Brăila nu există nici măcar astăzi din cauza unor conflicte din interiorul PSD. Fostul ministru al Transporturilor a afirmat că "vrajba dintre Galaţi şi Brăila nu este o problemă a brăilenilor sau a gălăţenilor", ci este "o dovadă de iresponsabilitate să ai a doua aglomerare urbană din ţară şi să nu reuşeşti, în douăzeci şi ceva de ani, să atragi investiţii în zonă. Toate datele ne arată că Galaţi-Brăila împreună pot să obţină orice în materie de investiţii. Eu, când am justificat la Bruxelles traseul Buzău-Brăila-Galaţi-Tulcea-Constanţa şi am cerut ca el să devină finanţabil pe harta europeană a drumurilor, am vorbit despre Galaţi şi Brăila împreună", a declarat Nazare.

Democrat-liberalul a precizat că singura şansa ca între cele două administraţii să existe colaborare o reprezintă schimbarea PSD de la conducerea celor două judeţe. "Problema se rezolvă când îi schimbăm şi de la Galaţi, şi de la Brăila. Mai devreme nu se poate rezolva, pentru că în interiorul PSD-ului sunt chestiuni ireconciliabile între Brăila şi Galaţi. Dacă nu s-au rezolvat în 20 de ani, nu se rezolvă peste noapte. Ne vom concentra în 2016 să schimbăm conducerile de la consiliile judeţene şi de la primării", a spus politicianul.

Reacția parlamentarului de Brăila vine după ce atât Aurel Simionescu, primarul orașului Brăila, cât și Gheorghe Bunea Stancu (președintele CJ Brăila) au afirmat că nu vor mai colabora cu autoritățile din Galați și că au demarat o serie de proiecte pe cont propriu, precum Brăila-Siret, ori doar în colaborare cu Tulcea.

"Este penibilă situaţia cu asociaţia intercomunitară ratată şi declaraţiile pe care le fac, că dacă nu vrea Galaţiul, mergem separat. Nu trebuie să se ajungă la astfel de declaraţii publice, trebuie să iasă împreună şi să spună că se vor împăca şi vor merge la Bucureşti, unde au funcţii importante, să rezolve problemele locuitorilor celor două judeţe", a mai afirmat deputatul PDL.

Citit 1182 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iulie 2014 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.