FALEZA pentru Copii, scoasă la LICITAŢIE/ INVESTIŢIE de aproape un milion de lei

FALEZA pentru Copii, scoasă la LICITAŢIE/ INVESTIŢIE de aproape un milion de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimată de 916.721 de lei, fără TVA pentru proiectarea şi execuţia Falezei pentru Copii. Nu este prima dată când scriem despre acest proiect, iniţiat de consilierul local PDL Alin Mihai şi aprobat de aleşii locali, investiţie care multiplică locul de joacă existent pe Faleza inferioară. Acesta este insuficient şi degradat şi are marele inconvenient de a se adresa doar copiilor cu vârsta între 2 şi 5 ani.

Contractul licitat prevede mărirea suprafeţei locului de joacă prin instalarea de noi echipamente, care să satisfacă un număr mai mare de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani şi care să respecte standardele de siguranţă europene. Practic, se propune amenajarea întregii zone cuprinse între cele două scări de acces pietonal, înglobând elementele de joacă existente. Printre echipamentele propuse se numără: un centru de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii cu vârsta de 7-12 ani, care le va oferi acestora posibilităţi de căţărare, explorare, fitness, interacţiune, sărituri, alunecare, agăţare, rotire şi legănare, două centre de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii între 5 şi 10 ani şi sisteme de legănare şi de balansare pentru copii cu vârsta între 2 şi 12 ani, 2 şi 7 ani şi, respectiv, 5 şi 12 ani. De asemenea, vor fi înlocuite plăcile de pe treptele scărilor de acces din Bulevardul Marii Uniri cu gresie antiderapantă.

Din valoarea totală a contractului, 48.150 de lei sunt pentru proiectare, iar 868.571 de lei pentru execuţie.

Dacă avem în vedere că, potrivit contractului, proiectarea n-ar trebui să dureze mai mult de o lună, iar execuţia patru luni, Faleza pentru Copii ar trebui să fie gata la începutul anului viitor.

CITEŞTE ŞI: ANALIZĂ VL: Ce-au făcut şi ce N-AU făcut aleşii Galaţiului la jumătatea mandatului

Citit 1628 ori Ultima modificare Luni, 28 Iulie 2014 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.