Primarul Marius Stan luptă pentru BANII OŢELULUI. Imputarea Curţii de Conturi, CONTESTATĂ

Primarul Marius Stan luptă pentru BANII OŢELULUI. Imputarea Curţii de Conturi, CONTESTATĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Cred că este cea mai eficientă finanţare care s-a făcut până acum pentru sportul gălăţean", a afirmat primarul Marius Stan despre finanţarea acordată, în 2012, clubului Oţelul


La şedinţa de joi a Consiliului Local, ar fi trebuit să se supună votului aleşilor măsurile luate de primarul Marius Stan în privinţa deciziei Curţii de Conturi, care a obligat municipalitatea să recupereze suma de 2.410.000 de lei, acordată în 2012, de la bugetul local, Clubului de Fotbal Oţelul, pe motiv că finanţarea a fost ilegală. Mai mult, Curtea de Conturi impune nu doar recuperarea sumei, considerată prejudiciu, ci şi a dobânzilor, calculate până acum la suma de 372.236 de lei. Măsurile luate deja de Marius Stan nu au mai fost votate de aleşi, pentru că s-a considerat că documentul prezentat de edil este doar o informare. Mai mult, Stan ne-a declarat că va merge în instanţă pentru a contesta decizia Curţii de Conturi.

Ce-au spus auditorii

După cum v-am mai informat, în cadrul auditului efectuat de Curtea de Conturi a României, instituţia a stabilit că alocarea celor 2,4 milioane de lei de la bugetul local încalcă prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului. Motivul? Suma nu a fost destinată, aşa cum spune legea, "finanţării unor programe sportive de utilitate publică, aprobate prin ordin al ministrului Tineretului şi Sportului, iar beneficiarul finanţării este o structură sportivă de drept privat cu scop patrimonial, organizată ca societate pe acţiuni, în vederea obţinerii de profit". De aceea, Curtea de Conturi a impus Primăriei să stabilească prejudiciul reprezentat de finanţările din bugetul local pentru Oţelul, inclusiv dobânzile, şi să ia măsurile legale pentru recuperarea acestora.

Măsura a fost contestată de Primărie, dar contestaţia a fost respinsă de către Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi a României.

În aceste condiţii, prin dispoziţia lui Stan, fostul primar Dumitru Nicolae şi fosta directoare economică a Primăriei, Doina Stamate, au primit somaţii privind recuperearea prejudiciului. De asemenea, au fost notificaţi şi consilierii locali prezenţi la şedinţa din aprilie 2012 în care s-a aprobat hotărârea privind finanţarea. Printre ei, însă, nu se numără şi Marius Stan, care, la acea vreme, era consilier local, dar a lipsit de la respectiva şedinţă.

"Decizie aberantă"

"Mergem mai departe în instanţă. Evident, contestăm imputarea Curţii de Conturi şi vom urma toate căile legale pentru a anula această decizie aberantă. Până la urmă, banii aceia, atribuiţi clubului Oţelul, chiar au avut un rezultat extraordinar, câştigarea campionatului şi participarea în Champions League, fapt care a adus un câştig de imagine fantastic pentru oraş. Cred că este cea mai eficientă finanţare care s-a făcut până acum pentru sportul gălăţean”, ne-a declarat, la finalul şedinţei, Marius Stan.

Citeşte şi: Curtea de Conturi nu uită "Afacerea Oţelul"/ 500.000 de euro, IMPUTAŢI fostului PRIMAR

Citit 2508 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.