Primarul Marius Stan luptă pentru BANII OŢELULUI. Imputarea Curţii de Conturi, CONTESTATĂ

Primarul Marius Stan luptă pentru BANII OŢELULUI. Imputarea Curţii de Conturi, CONTESTATĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Cred că este cea mai eficientă finanţare care s-a făcut până acum pentru sportul gălăţean", a afirmat primarul Marius Stan despre finanţarea acordată, în 2012, clubului Oţelul


La şedinţa de joi a Consiliului Local, ar fi trebuit să se supună votului aleşilor măsurile luate de primarul Marius Stan în privinţa deciziei Curţii de Conturi, care a obligat municipalitatea să recupereze suma de 2.410.000 de lei, acordată în 2012, de la bugetul local, Clubului de Fotbal Oţelul, pe motiv că finanţarea a fost ilegală. Mai mult, Curtea de Conturi impune nu doar recuperarea sumei, considerată prejudiciu, ci şi a dobânzilor, calculate până acum la suma de 372.236 de lei. Măsurile luate deja de Marius Stan nu au mai fost votate de aleşi, pentru că s-a considerat că documentul prezentat de edil este doar o informare. Mai mult, Stan ne-a declarat că va merge în instanţă pentru a contesta decizia Curţii de Conturi.

Ce-au spus auditorii

După cum v-am mai informat, în cadrul auditului efectuat de Curtea de Conturi a României, instituţia a stabilit că alocarea celor 2,4 milioane de lei de la bugetul local încalcă prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului. Motivul? Suma nu a fost destinată, aşa cum spune legea, "finanţării unor programe sportive de utilitate publică, aprobate prin ordin al ministrului Tineretului şi Sportului, iar beneficiarul finanţării este o structură sportivă de drept privat cu scop patrimonial, organizată ca societate pe acţiuni, în vederea obţinerii de profit". De aceea, Curtea de Conturi a impus Primăriei să stabilească prejudiciul reprezentat de finanţările din bugetul local pentru Oţelul, inclusiv dobânzile, şi să ia măsurile legale pentru recuperarea acestora.
Măsura a fost contestată de Primărie, dar contestaţia a fost respinsă de către Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi a României.

În aceste condiţii, prin dispoziţia lui Stan, fostul primar Dumitru Nicolae şi fosta directoare economică a Primăriei, Doina Stamate, au primit somaţii privind recuperearea prejudiciului. De asemenea, au fost notificaţi şi consilierii locali prezenţi la şedinţa din aprilie 2012 în care s-a aprobat hotărârea privind finanţarea. Printre ei, însă, nu se numără şi Marius Stan, care, la acea vreme, era consilier local, dar a lipsit de la respectiva şedinţă.

"Decizie aberantă"

"Mergem mai departe în instanţă. Evident, contestăm imputarea Curţii de Conturi şi vom urma toate căile legale pentru a anula această decizie aberantă. Până la urmă, banii aceia, atribuiţi clubului Oţelul, chiar au avut un rezultat extraordinar, câştigarea campionatului şi participarea în Champions League, fapt care a adus un câştig de imagine fantastic pentru oraş. Cred că este cea mai eficientă finanţare care s-a făcut până acum pentru sportul gălăţean”, ne-a declarat, la finalul şedinţei, Marius Stan.

Citeşte şi: Curtea de Conturi nu uită "Afacerea Oţelul"/ 500.000 de euro, IMPUTAŢI fostului PRIMAR

Citit 2384 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 21:24

9 comentarii

 • postat de iorga pt cum vrei tu
  Marți, 05 August 2014 00:18
  5.13.208.***
  scuze. ti-ai dat like singur bagabont mic ce est i!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de CUM VREI TU.......
  Luni, 04 August 2014 15:12
  5.13.209.***
  "CUM VREI TU".... DAR TOT TARAN RAMAI......!!!!!BAI TARANE MAI CITESTET-TI ODATA COMENTARIUL CARE LAI SCRIS CHIAR TU SI DUPA AIA MAI CITESTEL ODATA SI PE AL MEU SI ATUNCI AI SA INTELEGI CARE DIN NOI ..."ESTI MAI PROST"...!!!!DAR NU STIU DE CE IMI BAT EU CAPUL CU UNUL CARE PROBABIL TURNA PE LA SECURITATE INAINTE DE REVOLUTIE PENTRU CA NUMAI AIA AVEAU MAI MULTE IDENTITATI DE TIPUL..."GRIGORE"..."CETATEAN"..."...PLATITOR"....."MANCATOR"...ETC...!!!!LA FIECARE COMENTARIU ITI GASESTI CATE UN NUME...!!!!TU CE ZICI CA LUMEA E PROASTA SI NU ISI DA SEAMA, NU....???
  5
  1
  Raportează
 • postat de costina
  Luni, 04 August 2014 14:14
  5.13.135.***
  Doar pentru asta se afla la conducerea primariei ? Altceva ce face ? Orasul asta moare incet dar sigur iar pe el il freaca "OTELUL ",!
  3
  6
  Raportează
 • postat de cum vreau eu
  Luni, 04 August 2014 12:07
  193.230.156.***
  @GALATEAN PROST IN FATA TUTUROR, FINANTAREA DISCUTATA a fost facuta PENTRU programe sportive de UTILITATE PUBLICA,dar a beneficiat de aceasta finantare o structura sportiva de drept PRIVAT( NU PUBLIC)daca stii care este diferenta,cu scop patrimonial, adica cu scop de a face profit de pe urma acestei finatari. Ca indianul patron la SIDEX SA era implicat in asta , BATI CAMPII NU ARE NICI O LEGATURa una cu alta.DE FIECARA DATA ORI NU CITESTI ARTICOLUL SI DE IDIOT CE ESTI TE APUCI SA SCRII SI BATI CAMPII, APRECIERI FACUTE I DE MAI TOATE PERSOANELEL LA ADRESA TA, ORI , DESI MA REPET, LINGI C... LUI mARIUS sTAN. ACUM , INTERESEAZA-TE DE CINE ESTE IN SPATELEL ACESTEI FIRME PRIVATE CARE A PUS MANA PE ACESTI BANI SI DE CE MS A LIPSIT DE LA SEDINITA DE CONSILIU CAND AU FOST APROBATI ACESTI BANI....dACA NU PRICEPI NICI ACUM INSEAMNA CA AI SA MORI PROST.
  2
  5
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN
  Luni, 04 August 2014 10:30
  5.13.209.***
  BAI.....;GRIGORE...CETATEAN....SAU CUM TE MAI CHEAMA.....PROSTIA NU DOARE...??????PAI DACA INDIANUL DE LA COMBINAT ERA ASA PROST CUM CREZI TU SI IL LASA PE MARIUS STAN SAU ORI CE ROMAN VREI TU SA SE INFRUPTE DIN BANII LUI.....NU MAI ERA PRINTRE CEI MAI BOGATI OAMENI DIN LUME, CI PROBABIL VREUN SARAC PRAPADIT.....!!!!CUM POTI CREDE TU CA AVEA ACCES CINEVA LA BANII LUI...?????BAI .....TI-AM MAI SPUS......CAND VREI SA TE BAGI SI TU IN SEAMA, IN PRIMUL RAND ALEGETI O IDENTITATE,UITATE IN OGLINDA, VEZI DACA ESTI TU,GANDESTETE CINCI MINUTE SI APOI APUCATE SI FA COMENTARII PRIN ZIAR.....!!!!!
  6
  4
  Raportează
 • postat de grigore
  Luni, 04 August 2014 08:18
  193.230.156.***
  AR FI SI CULMEA SA NU APERE BANII DIN CARE S-A INFRUPTAT. INDIFERENT CA NU ERA PRESEDINTELELCLUBULUI PE VREMEA ACEEA NIMIC NU SE INTAMPLA FARA CA EL SA STIE SI NIMIC NU SE FACEA FARA CA EL SA CASTIGE. STITI CE MA DERANJEAZA LA NEMERNICII ASTIA DE LA PRIMARIE , CA SE CONSIDERA DESTEPTI , SI CA VIN CU FEL DE FEL DE POVESTE PE CARE EI , IN NEMERNICIA DE CARE AU DAT DOVADA CRED CA CETATENII INGHIT ACESTE PROSTII .
  2
  8
  Raportează
 • postat de romanistan tara faradelegii
  Luni, 04 August 2014 07:50
  5.13.160.***
  din ce in ce mai mult personajul din imagine se asociaza unui hot pervers si mincinos, pe plan politic cred ca este cel mai psd-ist dintre liberali persoana lipsita notorietate ce impinge orasul in hatisul manipulari si al somajului extrem
  3
  11
  Raportează
 • postat de Victor Hugo
  Luni, 04 August 2014 07:15
  5.13.141.***
  Construieste o scoala si vei inchide o puscarie. Si sportul are importanta lui DAR dupa educatie.
  1
  13
  Raportează
 • postat de craciun
  Luni, 04 August 2014 06:54
  188.25.9.***
  Singurul lucru bun care s-a fact in Galati nu a fost legal ? Dar banii dati de pesedistul Nichita la CSMS Iasi ?
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.