CONCESIUNILE de la Gârboavele, verificate de Curtea de Conturi/ Legalitatea unor contracte, pusă sub semnul întrebării
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

CONCESIUNILE de la Gârboavele, verificate de Curtea de Conturi/ Legalitatea unor contracte, pusă sub semnul întrebării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concesiunile din Pădurea Gârboavele, operate de Consiliul Judeţului Galaţi, au fost luate din nou la puricat de Curtea de Conturi, după ce instituţia de control a tras un semnal de alarmă şi anul trecut, când a semnalat numeroase nereguli. Auditorii din cadrul Camerei de Conturi au impus conducerii Consiliului Judeţului să examineze legalitatea acestor tranzacţii şi să supună unei analize „oportunitatea şi legalitatea menţinerii în vigoare a contractelor de concesiune încheiate de entitate, prin verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale, precum şi a administrării în condiţiile stabilite prin contract, a imobilelor concesionate”.

CITEȘTE ȘI: Administrație ca-n codru/Concesiuni ilegale la Consiliul Județului

Auditorii instituţiei de control au consemnat, în raportul care va fi dat publicităţii abia anul viitor, că CJ a dus la îndeplinire doar parţial măsura impusă. „Măsura a fost dusă parţial la îndeplinire motivat de: reconstituirea parţială a dosarelor de concesiune (exemplificăm anunţurile referitoare la procedura de atribuire, dovada transmiterii acestora spre publicare, anexele la documentaţia de atribuire, procesul-verbal de negociere, anexele la contract), lipsa analizei din punct de vedere al legalităţii acordării acestor concesiuni cu privire la respectarea prevederilor legale în derularea contractelor de concesiuni, nu a fost supusă, în vederea analizei Consiliului Judeţului Galaţi şi a factorilor de decizie, oportunitatea şi legalitatea menţinerii în vigoare a contractelor de concesiune încheiate de entitate, prin verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale, precum şi a administrării în condiţiile stabilite prin contract, a imobilelor concesionate în Pădurea-parc Gârboavele”, se arată în raport.

CITEȘTE ȘI: Afaceri la umbra pădurii Consiliului Județului/Ce nume grele au terenuri la Gârboavele

Reamintim că patru societăţi comerciale, ai căror acţionari sau administratori sunt cunoscuţi oameni de afaceri din Galaţi ori care se bucură de puternice legături cu mediul politic au concesionat nu mai puţin de 70.954 de metri pătraţi de teren în Pădurea Gârboavele, care aparţine Consiliului Judeţului Galaţi. Cei mai mulţi dintre agenţii economici şi-au pus pe picioare localuri, în care găzduiesc petreceri, nunţi şi botezuri, zone de agrement (piscină şi locuri de joacă pentru copii) sau restaurante. Este vorba despre SC Ady Toma SRL, SC Steaua Dunării, SC Pibunni SRL şi SC Dunărea SA.

Rămâne de văzut modul cum Consiliul Judeţului se va conforma cererilor Curţii de Conturi.

                 

Citit 11102 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 August 2014 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.