CONCESIUNILE de la Gârboavele, verificate de Curtea de Conturi/ Legalitatea unor contracte, pusă sub semnul întrebării
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

CONCESIUNILE de la Gârboavele, verificate de Curtea de Conturi/ Legalitatea unor contracte, pusă sub semnul întrebării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concesiunile din Pădurea Gârboavele, operate de Consiliul Judeţului Galaţi, au fost luate din nou la puricat de Curtea de Conturi, după ce instituţia de control a tras un semnal de alarmă şi anul trecut, când a semnalat numeroase nereguli. Auditorii din cadrul Camerei de Conturi au impus conducerii Consiliului Judeţului să examineze legalitatea acestor tranzacţii şi să supună unei analize „oportunitatea şi legalitatea menţinerii în vigoare a contractelor de concesiune încheiate de entitate, prin verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale, precum şi a administrării în condiţiile stabilite prin contract, a imobilelor concesionate”.

CITEȘTE ȘI: Administrație ca-n codru/Concesiuni ilegale la Consiliul Județului

Auditorii instituţiei de control au consemnat, în raportul care va fi dat publicităţii abia anul viitor, că CJ a dus la îndeplinire doar parţial măsura impusă. „Măsura a fost dusă parţial la îndeplinire motivat de: reconstituirea parţială a dosarelor de concesiune (exemplificăm anunţurile referitoare la procedura de atribuire, dovada transmiterii acestora spre publicare, anexele la documentaţia de atribuire, procesul-verbal de negociere, anexele la contract), lipsa analizei din punct de vedere al legalităţii acordării acestor concesiuni cu privire la respectarea prevederilor legale în derularea contractelor de concesiuni, nu a fost supusă, în vederea analizei Consiliului Judeţului Galaţi şi a factorilor de decizie, oportunitatea şi legalitatea menţinerii în vigoare a contractelor de concesiune încheiate de entitate, prin verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale, precum şi a administrării în condiţiile stabilite prin contract, a imobilelor concesionate în Pădurea-parc Gârboavele”, se arată în raport.

CITEȘTE ȘI: Afaceri la umbra pădurii Consiliului Județului/Ce nume grele au terenuri la Gârboavele

Reamintim că patru societăţi comerciale, ai căror acţionari sau administratori sunt cunoscuţi oameni de afaceri din Galaţi ori care se bucură de puternice legături cu mediul politic au concesionat nu mai puţin de 70.954 de metri pătraţi de teren în Pădurea Gârboavele, care aparţine Consiliului Judeţului Galaţi. Cei mai mulţi dintre agenţii economici şi-au pus pe picioare localuri, în care găzduiesc petreceri, nunţi şi botezuri, zone de agrement (piscină şi locuri de joacă pentru copii) sau restaurante. Este vorba despre SC Ady Toma SRL, SC Steaua Dunării, SC Pibunni SRL şi SC Dunărea SA.
Rămâne de văzut modul cum Consiliul Judeţului se va conforma cererilor Curţii de Conturi.

                 

Citit 10995 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 August 2014 10:45

15 comentarii

 • postat de CERNEA
  Joi, 11 Septembrie 2014 08:54
  193.230.156.***
  Nimic din ce este concesionat ,in majoritatea cazurilor ilegal, nu este spre folosinta cetatenilor asa cum ar trebui sa fie. Sunt locuri in care nu poti intra decat pentru nunti botezuri etc., altfel stau saptamani in sir inchise ca si o proprietate privata. ASTA ESTE POLITICA JOSNICA.
  0
  24
  Raportează
 • postat de @ Gamma
  Vineri, 29 August 2014 07:53
  5.13.170.***
  Mandatul preseditelui CJ poate inceta ca urmare a unui referendum avand ca obiect demiterea acestuia ; Referendumul pentru incetarea mandatului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii judetului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii sau a neexercitarii atributiilor ce ii revin; Organizarea referendumului trebuie solicitata de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot (aprox. 125.000 semnaturi).
  1
  59
  Raportează
 • postat de Gamma
  Luni, 25 August 2014 17:38
  79.116.110.***
  Acest articol are 5000 de cititori. Daca ne orientam dupa comentarii 90% nu sunt de acord cu modul cum se face administrarea judetului, respectiv cu atitudinea presedintelui. Este al treilea articol legat de CJ Galati in top afisari 30 de zile, toate converg spre aceiasi concluzie: presedintele este incapabil si incompetent. Se impune demisia sau demiterea acestuia.
  1
  61
  Raportează
 • postat de Danilov
  Duminică, 24 August 2014 19:13
  84.117.41.***
  Ce sa ii facă lui Borcea de al Pibunni, daca a intrat in politica ???
  0
  13
  Raportează
 • postat de Tatu T
  Duminică, 24 August 2014 15:56
  89.137.136.***
  Pentru Sela
  Procedura in acest caz este stramba! Ar fi trebuit cel putin specificat in lege, oricare ar fi fost ea, ca in anul electoral datele verificarii sa fie date publicitatii cu cel putin o luna inainte de data alegerilor. Apropos! Conducerea Curtii de Conturi este numita pe criterii politice? Rog respectuos sa ma luminati!
  1
  11
  Raportează
 • postat de Sela
  Duminică, 24 August 2014 13:15
  213.233.96.***
  @ Tatu T.

  Aceasta este procedura de ani de zile. Nu are legatura cu alegerile. Sanatate!
  21
  4
  Raportează
 • postat de aurica
  Duminică, 24 August 2014 10:55
  5.13.157.***
  bacalbasa, spidermanul, jusititiarul zilelor noastre, este cel mai cel, cel mai bun, cel mai tare, cum va permiteti sa va luati de un om asa valoros pentru galati, pentru istria galatiului, in care el va aparea ca cel mai slab presedinte de cj care a fost si care va fi in urmatoarea suta de ani...
  1
  37
  Raportează
 • postat de Tatu T.
  Duminică, 24 August 2014 10:11
  89.137.136.***
  Stimati Galateni
  Observati ca insasi Curtea de Conturi va da publicitatii raportul abia anul viitor, adica dupa alegeri. Pentru oricare cetatean cu cap, faptul in sine reprezinta ascunderea gunoiului, sau a gunoaielor, sub pres, pentru ca tot galateanul sa decida el insusi jugul sub care va trage, de acum in vecii vecilor. Increngaturile de interese dateaza de multi, de foarte multi ani, de prin 1999 si mai inainte, fiind stabilite de catre partidul majoritar la acea data, acelasi de acum, dar cu oameni schimbati, in bine sau in rau, dumnevoastra veti decide.
  Curatenia lasa de dorit in lumea galateana!
  Cu respect
  Tatu T.
  2
  22
  Raportează
 • postat de Xfiles
  Duminică, 24 August 2014 09:02
  79.116.106.***
  Si pentru Parcul Zoo Gârboavele, inchis pentru modernizare, lucrare ramasa neterminata, cine raspunde? Nu cumva tot fiul brancardierului?
  0
  88
  Raportează
 • postat de florinel
  Duminică, 24 August 2014 07:49
  5.13.234.***
  Punem pariu ca nimeni nu pateste ceva?
  Pe podul peste Dunare al lui Durbaca/Nicolae/Stan si Bran, iin Galati este totul vraiste. Asa ca nimeni nu vede abuzurile celor cu functie, nimeni nu le sanctioneaza. Darsunt calcate cu Politia si mascatii babutele care vand oua la poarta la Mastacani si Fartanesti.
  Asa le trebuie daca incalca legea! Dar de miccrobuzele cu numerele @TR care fac trasnport d4e persoane fara licenta, nu ses atinge nimeni! Ca sunt ale cui trebuie!!!!
  0
  30
  Raportează
 • postat de Votantul mituit
  Sâmbătă, 23 August 2014 20:58
  92.85.151.***
  Control rapid, concluzii acuzatoare, ordonanta de urgenta cu dedicatie care sa scoata de sub acuzatie hotii (ca doar sunt mari politicieni, alesi de popor), inca o mita electorala si...." Cu Victor Ponta presedinte/ Hotia merge-nainte!!!!!!"
  2
  26
  Raportează
 • postat de Moro
  Sâmbătă, 23 August 2014 17:49
  5.13.192.***
  Pai vin alegerile si cineva trebuie sa cotizeze . Asa ca la apel toata lumea si puneti banucu gras pentru Pontarelu'.
  3
  41
  Raportează
 • postat de Coltatul
  Sâmbătă, 23 August 2014 17:29
  79.116.109.***
  La CJ Galati domneste interesul suprem al Marelui Sultan Bacalbula! Un nimic de om, face legea dupa bunul plac fara sa-l intrebe nimeni de sanatate! Cine il intreaba de ce a trebuit ca din banii cetatenilor sa plateasca amenda pentru nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti (vreo jumatate de milion de euro)? Cine il intreaba de ce a retras din instanta raportul de audit care il incrimina ca a reziliat contractul cu Info Word si asa s-au platit despagubiri de 1,2 mil. de lei firmei? De ce nu-l intreaba nimeni despre fondurile deturnate de la lucrarea de la Parcul Zoo?
  3
  109
  Raportează
 • postat de Sfarsitul nu-i aici dar poate fi aproape...
  Sâmbătă, 23 August 2014 11:23
  5.13.136.***
  Si, ceea ce e cel mai important iar Bacalbasa ar trebui sa raspunda punctual la asta, inclusiv in sinea sa, cand se mai adreseaza jignitor la adresa unei colege din conducerea CJG: EXISTA NOTA DE NEGOCIERE PENTRU STABILIREA PRETURILOR CONCESIUNILOR?
  Ca totul e pana la bani...
  2
  99
  Raportează
 • postat de Alicante
  Sâmbătă, 23 August 2014 08:21
  5.13.208.***
  Stim ca la CJ Galati nu respectă legea si coruptia infloreste; dar asta-i cam de multisor poveste, si anume de cand este incompetentul Bacalbasa presedinte, pe care PSD il tolereaza, sau chiar il incurajeaza. Brovos pardid, halal sa -ti fie, dar nu ne mai cere votul!
  2
  112
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.