Scenariul apocaliptic al APATERM "GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!", respins de PRIMĂRIE

Scenariul apocaliptic al APATERM "GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!", respins de PRIMĂRIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cursul zilei de marţi, Primăria Galaţi a ţinut să se delimiteze clar de informaţiile transmise de Apaterm. ”E adevărat că sunt probleme serioase în ceea ce priveşte termoficarea, probleme generate, aşa cum am mai spus-o, de faptul că populaţia nu îşi plăteşte facturile pentru apă caldă şi căldură. Nu neg că sunt probleme, dar de aici şi până la scenariile apocaliptice ilustrate de conducerea Apaterm, în informările pe care le face către unele instituţii, e o mare diferenţă. Mi se pare grav ca o societate de interes public, aflată în subordinea Consiliului Local, să transmită un astfel de mesaj populaţiei şi nu voi întârzia să iau măsuri”, a declarat primarul Marius Stan.

Primarul Galaţiului a avut marţi o primă rundă de discuţii la Ministerul Economiei, pe tema asigurării agentului termic necesar încălzirii populaţiei din Galaţi, în sezonul rece 2014-2015.

"Pe agenda discuţiilor se află situaţia critică în care sunt CET şi Apaterm Galaţi, precum şi identificarea unor soluţii viabile pentru ieşirea din impas", se arată în comunicatul remis de Primăria Galaţi.

”Căutăm cea mai eficientă soluţie pentru încălzirea populaţiei, atât pe termen scurt, adică pentru iarna care vine, cât şi pe termen mediu şi lung. Mă bucur că responsabilii guvernamentali la cel mai înalt nivel, premierul, vicepremierii, miniştrii de resort au înţeles că problema termoficării Galaţiului este una extrem de importantă, dat fiind faptul că vizează două treimi din populaţia oraşului, adică în jur de 180.000 de oameni.

Să nu se înţeleagă că administraţia pe care o conduc sau actualul Guvern al României încurajează neplata facturilor la termoficare, aşa cum au făcut-o fostele administraţii locale şi guverne. Trebuie să restructurăm din temelii, o dată pentru totdeauna, sistemul de termoficare, indiferent de costuri, astfel încât încălzirea populaţiei în sezonul rece să nu mai fie o problemă an de an”, a declarat primarul Marius Stan.

CITEŞTE ŞI: Scenariu de coşmar la APATERM: La iarnă, GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!

Citit 2496 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 17:32

8 comentarii

 • postat de galatean
  Miercuri, 27 August 2014 12:42
  78.96.254.***
  @ 10 sfaturi:

  Ar fi una din solutii, din care pot fi luate pentru rezolvarea problemei in discutie.
  dar, atentie la calitatea cetateanului, moralmente.Poti sa inveti marlanul sa lucreze pe calculator si sa utilizize civilizat aceasta probabilitate de a conversa?Solutia este buna, dar se potriveste ca nuca-n perete.

  poti scapa de sclerozatii si semianalfabetii din actualele comite de bloc, habotnici sa plece cu ceva nemuncit acasa in fiecare luna, corespunzator invataturii comuniste?

  dar de administratorii facuti din fuga calului de "specialistii" din Primarie?

  se vor fura unii pe altii daca strang reciclabile,iar bautura cu chefuri si sarbe pana pe casa scarii vor avea intaietate platii facturilor la utilitati.Si, nu numai, legislatia este facuta pentru a nu forta pe nimeni sa-si plateasca ceea ce consuma de la societate, meandre si ramasite comuniste aplicate celor cu care au crescut si educat, care, adunati in hoarde, de tipul bosorogilor pensionari de la Prefectura, va fi foarte greu integrarea unora, putini, sa se acomodeze haitei.

  personal, odata cu turul Palatului Cotroceni a A3, am vazut samanta, inceputul unui razboi civil, deja societatea este divizata in doua, se asteapta doar scanteia, caci se aud din ce in ce mai des scrasnete din dinti, pe strada, in mijloace de transport, dar mai ales in piete.Cand in piete, pe tarabe, va fi zapada si gheata, si-n case frig,cetateanul votant de iluzii si minciuni electorale ce i se flutura deja sub nas,cu chioraituri de mate visand la banalul patrunjel, morcov si ceapa care acum amaratul poate incropi o supa chioara,atunci va incepe scrasnirea din dinti a imbuibatilor, cum visand sa ajunga presedinti, ministri, baroni peste......, o populatie care se vrea sub rotile metroului, in streang sau sub rotile trenurilor.

  nimic, in momentul de fata, pe romanul haituit la televizor si pretutindeni, nu-l mai poate lamuri nimeni ca oarecare forma de administrare locativa ii mai poate da o speranta.Asteapta, ca dintotdeauna, sa gandeasca altii, el, marlanul sa se adune in haita si sa faca matul ghioaga, burdihanul de bere si sa garaie vomitand si scuipand pe unde apuca.

  Asta-i societatea la ora actuala.Iesi afara din casa si priveste si ai sa vezi ca am dreptate.

  As fi dorit sa fiu optimist.
  2
  7
  Raportează
 • postat de 10 sfaturi sa locuiti aproape gratis la bloc, in conditii de 5 stele
  Miercuri, 27 August 2014 11:03
  194.145.238.***
  1.Uniti-va in asociatii de proprietatri/locatari cat mai mari. Cu cat asociatia are mai multi membri, cu atat are puterea de negociere mai mare.
  2.Alegeti un administrator de asociatie independent si profesionist, care nu se afla in conflict de interese cu membrii asociatiei. Presedintele de asociatie poate fi membru insa administratorul NU! Fixati obiective clare administratorului si impuneti sanctiuni in cazul neatingerii acestora sau prime de succes in cazul reusitei. Cointeresarea materiala face minuni!
  3.Nu permiteti nici unui membru al asociatiei intarzieri la plata intretinerii. Cei care nu-si permit sa plateasca intretinerea trebuie executati silit fara menajamente si evacuati din apartament/exclusi din asociatie.
  4.Obligati pe cei care vin cu pliante, sa plateasca asociatiei taxa de publicitate si pe cei cu antene GSM sa plateasca chirie si taxa pe radiatiile electromagnetica in spatiilor rezidentiale. Veti fi surprinsi cat de multi bani poate aduna asociatia in felul asta.
  5.Obisnuiti sa sortati materialele refolosibile inca de acasa si creati spatii de colectare sigure (subterane) inaccesibile t i g a n i l o r. Apoi negociati cu firmele de reciclare VANZAREA acestora. Inclusiv uleiul comestibil folosit se poate colecta si folosi chiar la incalzire...
  6.Apelati la fonduri nerambursabile si la profesionisti pentru construirea de minicentrale eficiente de cartier/bloc si puneti panouri solare pe blocuri. Renuntati definitiv la incalzirea centralizata a orasului.
  7.Negociati cu furnizorii de utilitati conditii cat mai avantajoase pentru asociatie. De ex: internetul se poate asigura prin intermediul unei retele locale conectata la o legatura via satelit care permite transferuri de date mult mai bune decat ce ofera pe retail marii distribuitori. Pretul pentru fiecare utilizator poate scadea la jumatate.
  8.Actionati in instanta orice abuz din partea municipalitatii si cereti daune. Cat mai mari! Le veti obtine pentru ca nu au juristi buni si nu-si permit sa plateasca avocati cu experienta pentru toate procesele in care sunt implicati.
  9.Nu lasati spatiile verzi dintre blocuri neamenajate! Spatiile verzi frumos amenajate si intretinute sporesc valoarea apartamentelor cu pana la 40%!!!
  10.Folositi internetul ca mijloc de comunicare intre membrii asociatiei. E suficient un cont pe una din retelele de socializare.
  3
  7
  Raportează
 • postat de A se citi printre randuri
  Miercuri, 27 August 2014 04:32
  79.116.97.***
  Da,conul Stan cam de mult vrea sa treaca la PSD,dar se pare ca nu-i primit,asa ca va discuta doua probleme la guvern: pomana electorala pentru orasul Galati si ordonanta Dragnea si trecerea la PSD.Si una si alta,daca vor fi aprobate va face rau orasului.Elecrocentrale si Apaterm,daca se doreste continuarea incalzirii centralizate,trebuiesc manageriate impreuna,dar cu restructurari masive,dar cum primarul liberal(sanchi),nu a auzit de eficienta si eficacitate,acest lucru nu va fi posibil.Sper sa nu propuna vreun studiu de fezabilitate,care sa coste nu stiu cat,si dupa care se va trage cortina. Sa ai in subordine Apaterm,sa nu iti poti administra eficient unitatea si sa alergi la guvern ,pentru intins mana cred ca este clar o dovada de amatorism in administratie si impotenta manageriala.Sper, ca Ponta sa nu ramana cumva pe la chinezi,acolo unde-i place lui foarte mult,si nea Stanica sa ramana numai la mana lui Dan Nica.
  5
  10
  Raportează
 • postat de Belphegor
  Marți, 26 August 2014 23:51
  84.117.45.***
  Inca o data se adeveresteca acest oras nu este condus

  Ce-i asta :
  - PRIMARIA SE DELIMITEAZA DE AFIRMATIILE APATERMULUI !!!!!!!!!!!!!!!!

  O batjocora in plus la adresa galatenilor ?

  Nu Primarul l-a proptit pe faimosul DIDI , mare strateg , recuperator , fals manager , etc. la Apaterm ?

  Asta arata inca o data daca mai era nevoie ca faimoasa restructurare trambitata de Primarie nu este altceva decat........ o vorba goala !!!!!!!

  Restructurarea reala se face :
  - cu munca nu cu somaj

  - cu planuri bune si reale , nu cu ajutoare banesti de la Primarie

  - cu servicii de calitate si manageri adevarati , nu cu amenintari de frig , nespalari , si ospatari reciclati.


  IN REST SUNT DOAR VORBE........DELIMITARI ........SAU NUMAI....... TACERE
  1
  14
  Raportează
 • postat de gicu
  Marți, 26 August 2014 22:18
  84.117.40.***
  Nu avem nevoie de lepre si lichele si hoti ca nu sunt in stare sa incaseze restantele de la pupulatie, asteapta pomeni electorale.
  5
  8
  Raportează
 • postat de noname
  Marți, 26 August 2014 21:45
  5.13.129.***
  Sunt alegeri anul asta! Credeti ca cei de la putere isi permit sa piarda? Cit va mai fi ceva bun in tara asta va fi garantie pentru un nou credit pentru pomeni electorale. Cind o sa se termine o sa crapam de frig, de foame, boli etc
  3
  12
  Raportează
 • postat de стенка разин
  Marți, 26 August 2014 19:10
  5.13.130.***
  pai acu vreo luna - doua Stan tipa ca Apatermu moare si sa ne punem centrale.
  Acu nu mai moare?
  Dracu sa-l mai priceapa
  2
  21
  Raportează
 • postat de Păi dacă așa sunt de înțelegători, nu păcat să ajungă la Cotroceni Ponta? Dacă-i bun, să-l ținem Prim Ministru pe Ponta.
  Marți, 26 August 2014 18:33
  109.98.103.***
  Concluzie? Păi pentru că Prim Ministru și miniștrii din guvernul lui Ponta au înțeles și sunt înțelegători, să rămână Ponta în Palatul Victoria ca Prim Ministru și Președintele României cine o fi, să nu se supere nimeni, dar Ponta obligatoriu să rămână Prim Ministru, este și păcat la câte realizări are.....vreți să vină un Prim Ministru mai prost decât Ponta?
  5
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.