Primarul Marius Stan A SCHIMBAT CONDUCEREA Apaterm/ Află cine este noul ADMINISTRATOR special
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primarul Marius Stan A SCHIMBAT CONDUCEREA Apaterm/ Află cine este noul ADMINISTRATOR special
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Marius Stan afirmă că fostul administrator special, Didi Dumitru, nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă, adică nu a recuperat datoriile de la gălăţeni * Noul administrator special al Apaterm, numit prin votul aleşilor locali, este Cristian Istrate (foto), care s-a mai aflat la cârma societăţii de distribuţie a agentului termic dar şi la şefia CET


Didi Dumitru a solicitat eliberarea din funcţia de administrator special al SC Apaterm, după ce Primăria municipiului Galaţi s-a delimitat de informaţiile transmise de societate conform cărora Galaţiul va dârdâi de frig la iarnă.

Didi Dumitru a fost numit administrator special la Apaterm din funcţia de consilier personal al primarului Marius Stan, care l-a şi propus pentru această poziţie, în noiembrie 2013. La acel moment, edilul declara că sarcina lui va fi foarte grea: să recupereze banii de la populaţie.

Acum, primarul spune că Dumitru nu şi-a îndeplinit misiunea. "Menirea lui a fost să recupereze cât mai mult de la populaţie, prin măsurile pe care le avea la dispoziţie şi pe care trebuia să le pună în aplicare. Am considerat că nu e un randament aşa cum l-am fi aşteptat, aşa încât am zis ca din experienţa lui să înveţe şi următorul, care să vină cu măsuri mult mai drastice de recuperare. Pentru că aceia sunt banii care trebuie să ajungă la Romgaz, pentru căldura bunilor platnici. Şi-a prezentat dânsul demisia. A avut nişte indicatori de performanţă, pe care nu i-a atins. Simplu!", a declarat Stan.

Cine este noul administrator special

La propunerea lui Stan, aleşi localii l-au desemnat (cu două abţineri, din partea consilierilor PDL Alin Mihai şi Victor Dobrea) în funcţia de administrator special al Apaterm pe Cristian Istrate. Acesta are 48 de ani, împliniţi miercuri, şi este de profesie inginer metalurg. A fost membru PC, apoi PNL, iar acum susţine că nu este înrolat politic. În plus, afirmă că nu are centrală proprie, este dependent de sistemul centralizat de încălzire şi îşi doreşte să aibă căldură în casă.

"Sunt omul pentru situaţii de urgenţă"

„În 2004, am fost directorul Apaterm pe stil vechi, care includea şi Apă Canal. În mandatul meu am pus în aplicare hotărârea de Consiliu Local prin care se forma operatorul judeţean Apă Canal, iar eu am continuat ca director general la Apaterm. În 2006 am plecat la Electrocentrale. Ştiu cum se pune problema de ambele părţi ale termiei din Galaţi. Se pare că sunt omul pentru situaţii de urgenţă. Sper să şi fac treabă. Dacă gălăţenii se aşteaptă ca numai o mână de oameni din Apaterm să facă ceva pentru Galaţi, fără ca ei să vină în întâmpinarea noastră şi să se autoajute, se înşeală. Dacă vom plăti, e ok”, a declarat Istrate.

"Sper să avem căldură la iarnă"

Primarul Marius Stan s-a ferit să spună ce a discutat, săptămâna aceasta, la Bucureşti pe tema căldurii. „Eu sunt optimist, în sensul în care cred că vom avea căldură, iar în timpul acesta să dezvoltăm o strategie, să facem o investiţie paralelă, care să ne uşureze viaţa pe mai departe. Cert este că trebuie să mergem anul acesta, probabil şi în al doilea an, tot pe mâna CET, pentru că altă sursă de energie nu avem. Şi CET, ştiţi bine, este în insolvenţă. Problemele sunt grave, nu vreau să mă erijez în salvator, dar încercăm şi sper să reuşim să avem căldură la iarnă", a spus edilul.

Citeşte şi: Scenariul apocaliptic al APATERM "GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!", respins de PRIMĂRIE a

Citit 3591 ori Ultima modificare Vineri, 29 August 2014 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.