Reclamaţiile gălăţenilor pe forumul Primăriei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Solicitări şi probleme privind repartizarea locuinţelor ANL, construcţii ilegale, maşinile abandonate, canalizările fără capac, traficul în Galaţi, dar şi pechinezul vecinului care latră şi sperie copilul sunt câteva dintre motivele pentru care cetăţenii scriu pe forumul Primăriei.

Nu se poate spune că mesajele înscrise de gălăţeni la secţiunea „Primăria municipiului Galaţi” sunt ignorate. Cele mai multe dintre ele, în special cele recente, poartă ca răspuns doar mesajul: „Referitor la solicitarea dvs vă transmitem că aceasta a fost înregistrată la Registratura Primăriei cu nr... şi repartizată, pentru soluţionare în termenul legal, la Direcţia...”, semnat de c.cristina, reprezentant Primărie.

Am descoperit, printre răspunsuri şi unul, datând din luna martie, semnat cu numele primarului Dumitru Nicolae, având ca nickname „niknik”. Să fie oare chiar edilul urbei? Cert este că, după mesajul de înregistrare, în maxim o lună cetăţenii primesc sau nu răspunsul direcţiei sau serviciului abilitat să rezolve situaţia respectivă.

Casă ANL

Cele mai multe dintre solicitările de pe forum sunt legate de nevoia imensă de locuinţe. Există şi destule reproşuri că lista repartiţiilor ANL nu a fost mediatizată direct pe site-ul Primăriei, sau nemulţumiri legate de punctaj.

Am remarcat, de exemplu că una dintre solicitări vine din partea unui tânăr şomer care se întreabă  ce acte poate depune la dosar şi ce şanse mai are să obţină o locuinţă rămas fiind fără serviciu. Şi probabil că în situaţia de criză în care ne aflăm vor urma şi alte asemenea mesaje.

„Nesimţire bizoniană”

Aşa se intitulează unul dintre cele mai acide mesaje de pe forumul Primăriei. „Uitaţi domnilor „eminenţi" edili motivele pentru care desfiinţaţi transportul electric în Galaţi: pe bizoni îi deranjează troleibuzele! Nişte cretini cu maşini de lux blochează ca nişte nesimţiţi şi mârlani de ,,Poplaca" pricopsiţi cu maşini mai deştepte decât şoferii! Uitaţi mostre de civilizaţie în Galaţi. Uitaţi poze din troleul care aşteaptă ca mârlanul.... cocalarul să-şi mute ,,scârboşenia"!”, scrie Sergabi30, care postează şi câteva imagini în care bolizii blochează pur şi simplu transportul public de persoane.

Forumistul este înştiinţat doar că solicitarea a fost înregistrată la Registratura Primăriei cu nr.12301/16.03.2009 şi repartizată pentru soluţionare la Direcţia Tehnică şi atât. Probabil că Direcţia Tehnică încă mai soluţionează!

În căutarea pechinezului

Chiar dacă datează din iunie 2008, mesajul lui Legumix merită atenţia noastră pentru faptul că autorităţile au răspuns: „Nu există nicio reglementare care să ne apere de pechinezi? Pechinezul de la et.I... şade în faţa apartamentului şi latră 24/zi, 7/saptamană. Animalul iese din casă şi lasă câinele liber în bloc. Ce măsuri pot fi luate?”.

Gălăţeanul mărturiseşte, pe bună dreptate, că îi este milă de căţel, dar mult mai milă de copilul lui, care are coşmaruri din cauza lătratului şi este foarte speriat. Nimănui nu i-ar face plăcere să-i latre cineva nonstop, ca la stână.

În acest caz, răspunde chiar directorul tehnic, Laurenţiu Jalbă: „În urma deplasării în teren a reprezentanţilor Primăriei Municipiului Galaţi la adresa menţionată de dumneavoastră s-a constatat că există un căţel pechinez, pentru care proprietarul a prezentat carnetul de sănătate cu acţiunile sanitar-veterinare efectuate la zi; proprietarul a fost avertizat să ia toate măsurile ce se impun, pentru ca acest căţel să nu mai producă disconfort locatarilor”.

Fără ironie, ne-am dori ca şi restul problemelor semnalate de forumişti cum ar fi locuinţele, canalizările, traficul, să fie tratate cu tot atâta implicare şi seriozitate din partea autorităţilor locale.

Citit 785 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.