Geoană, acest Ion Iliescu de la Schela

Geoană, acest Ion Iliescu de la Schela
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă în plan organizatoric, Galaţiul pierde pe … mandat ce trece diverse regionale – semn clar că degeaba avem reprezentanţi la nivel înalt! -, în plan politic stăm cum nu se poate mai bine. Deja candidatul la preşedinţia României din partea liberalilor a venit, în acest an, de două ori la Galaţi şi nici candidatul social-democrat Mircea Geoană nu s-a lăsat mai prejos.

De altfel, Mircea Geoană a reuşit nici mai mult nici mai puţin să fie comparat cu… Ion Iliescu. Având în vedere că respectiva comparaţie a fost făcută în comuna gălăţeană Schela şi că, este lucru general recunoscut, Ion Iliescu încă mai atrage mii de voturi în mediul rural, comparaţia a fost preţuită. De localnici.

Cum o fi fost însă… apreciată de Mircea Geoană nu prea ştim, însă bănuim; până la urmă, amintirile nu sunt chiar aşa de vechi în privinţa apelativelor pe care Ion Iliescu i le-a adresat, nu o dată, lui Mircea Geoană.

„Se spunea: Când Iliescu apare/ Soarele răsare. La fel şi acum: Când Geoană apare/Soarele răsare”, a observat, plin de umor involuntar (bănuim, că doar nu o fi făcut-o într-adins!) primarul comunei Schela, Iacov Bărceanu, remarcând cum s-au împrăştiat norii de ploaie când liderul PSD s-a urcat pe scena din faţa primăriei. De ce nu o fi făcut comparaţia cealaltă, cu George Bush şi cu celebrul curcubeu, nu ştim!, probabil pentru că Geoană încă nu vorbise în engleză…  

Moment în care toţi cei prezenţi au zâmbit, însă fiecare din motivele sale: primarul – de discursul propriu pe care probabil l-a crezut inspirat; liderii social-democraţi – de situaţia creată şi de gândurile care s-au format o dată cu mica poezie; Mircea Geoană – de complezenţă; localnicii – de zâmbetul politicienilor, iar presa – aşa, de ochii lumii…

Ce mai, toată lumea s-a simţit bine!

Explicaţie foto: Iacov Bărceanu l-a botezat pe Mircea Geoană în faţa comunei

Citit 1359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.