FCM Dunărea a costat bugetul local ŞAPTE MILIOANE de lei, din 2006 şi până acum

FCM Dunărea a costat bugetul local ŞAPTE MILIOANE de lei, din 2006 şi până acum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cea mai mare sumă, 1,5 milioane de lei, a fost oferită anul trecut * După discuţii contradictorii în Consiliul Local, clubul a primit, în primele opt luni ale lui 2014, peste jumătate de milion de lei


Hotărârea Consiliului Local nr. 114 din 2012, care a ajuns în vizorul DNA, a fost votată chiar în ultima şedinţă de plen a aleşilor din mandatul trecut, întrunire de la care a lipsit primarul Marius Stan, pe atunci consilier local PNL. Procesul verbal al acelei şedinţe nu există şi nu a fost niciodată votat de aleşi. În schimb, susţinerea financiară alocată, 970.000 de lei, a fost egală cu aceea pe care clubul a primit-o, în total, în 2011. În 2013, aleşii locali au acordat o sumă totală de peste 1,5 milioane de lei, dintre care 485.000 de lei în aprilie, alţi 360.067 de lei în iulie şi o suplimentare de 700.000 de lei în septembrie. Finanţarea oferită anul acesta, de peste jumătate de milion de lei, a stârnit vii discuţii în Consiliul Local.

"Vrem şi noi să dormim liniştiţi acasă"

În luna martie, consilierii, întruniţi în şedinţă de îndată, au împărţit banii pentru cluburile sportive, fără a da vreun leu către FCM Dunărea. Aşa că, la finele lunii, preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu (foto), a venit în faţa aleşilor pentru a le mulţumi pentru sprijinul financiar în valoare de 6,5 milioane lei, acordat în perioada 2006-2013 şi pentru a le atrage atenţia că sunt în situaţia de a opri activitatea clubului. Primarul Marius Stan i-a replicat că, faţă de mandatul fostului edil, sumele alocate strict clubului “Dunărea” au fost aproape duble. „Dacă veniţi cu certificatul fiscal zero, nu ştiu cum, putem face o rectificare bugetară, şi puteţi beneficia mai departe de finanţare. Îmi pare rău de situaţie, dar legea e mai presus şi vrem şi noi să dormim liniştiţi acasă”.

Citeşte şi: Informaţii ŞOCANTE în cazul "FCM Dunărea"

Bani pentru două, apoi trei luni

O lună mai târziu, în aprilie, pe masa aleşilor locali ajungea un proiect de hotărâre privind finanţarea clubului cu suma de 510.000 de lei. Viceprimarul Florin Popa s-a împotrivit, afirmând că suma nu este cea discutată iniţial, pentru a asigura salariile pentru două luni, ci mai mare. În fapt, primarul propusese o susţinere pe trei luni, dar ea a picat la vot. A fost adoptată varianta lui Florin Popa: o susţinere pe două luni, cu 346.000 de lei pentru plata salariilor sportivilor şi antrenorilor. Consilierii au primit asigurări că există bază legală pentru această finanţare. Nicolae Rainea a avut curiozitatea să întrebe ce se va întâmpla după aceste două luni. Răspunsul avea să-l primească în luna iulie, când Legislativul local a suplimentat alocarea financiară cu 173.000 de lei, tot pentru plata sportivilor şi a antrenorilor. Primarul Marius Stan a explicat atunci că Dunărea a întâmpinat „ceva greutăţi din punct de vedere financiar, probleme care s-au reglementat, motiv pentru care nu avem de ce să nu dam şi restul sumei alocate pentru sport la începutul anului, altfel s-ar ajunge la închiderea clubului”.

Finanţare "mascată"

În luna august a acestui an, consilierii au aprobat alocarea sumei de 25.000 lei pentru Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea Galaţi. Aleşilor li s-a explicat că această asociaţie este de fapt reprezentată de Centrul de copii şi juniori rămas în urma desfiinţării Clubului de Seniori Dunărea care s-a asociat cu “Steaua Dunării” şi că suma este o modalitate de a salva fotbalul juvenil.

CITEŞTE ŞI: HOTĂRÂRE de Consiliu Local, în pericol de ANULARE din cauza INCĂLCĂRII LEGII

Citit 1931 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 11:56

5 comentarii

 • postat de Dan
  Miercuri, 08 Octombrie 2014 16:18
  79.116.98.***
  "SS" dar pe noi, cine ne opreste sa mergem la vot ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 08 Octombrie 2014 14:54
  5.13.207.***
  1.5 milioane de EURO (sper sa inteleaga astfel toti ce inseamna 7 mil. LEI) pt. perioada 2006 - 2014 nu reprezinta o suma importanta, e practic un tun dat de o afacere modesta intre autoritatile galatene si stat, problema adevarata este ca echipa Dunarea CSU Galati port-drapelul fotbalului galatean pana in 1985 a fost desfiintata, pe langa asta Galatiul se scufunda, borfasii prospera iar viitorul e sumbru.....Otelul - desfiintat, Galatiul - targ! Multumim dobitocilor care au dus acest oras la sapa de lemn......si sunt asa de rosii si iubiti, primii in preferintele electoratului, adica pomanagii (bugetari+pensionari) care se duc la vot! Singura institutie de incredere azi in Romania ramane DNA.....asta probabil pana dupa aceste alegeri, cu bocancul psd-ist pe grumaz vor fi redusi la tacere!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 08 Octombrie 2014 13:56
  213.218.53.***
  Peste cei 6 milioane de euro mai puneau inca 4 milioane de euro si aveau banii pentru constructia pistei Aeroportului dintre Galati si Braila (asa numitul proiect "aeroportul Dunarea de Jos")

  si cu acest aeroport s-ar putea readuce orasul Galati si orasul Braila (dar mai ales orasul Galati ! care are nevoie ca de aer) pe harta oraselor pentru investitii (a se citi LOCURI DE MUNCA !!)

  dar prostii de conducatori galateni nu stiu decat sa toace banii deaiurea !
  niste nesimtiti ordinari, niste jigodii
  0
  5
  Raportează
 • postat de JUCATOR
  Miercuri, 08 Octombrie 2014 10:58
  5.13.224.***
  Care bani in iulie, ca la jucatori si antrenori n-a ajuns niciun leu. Unde s-au dus banii?
  1
  4
  Raportează
 • postat de O lege stramba emisa de parlamentari corupti a distrus o emblema a orasului Galati
  Miercuri, 08 Octombrie 2014 10:16
  195.8.120.***
  Fata de proiectul primariei Galati de a arunca 10 MILIOANE DE EURO pe un Studiu de Fezabilitate al carui singura utilizare va fi alungarea mustelor din biroul primariei (caci Mega Tunelul Science Fiction prin care se va subtraversa Dunarea prin cea mai larga sectiune din tara nu se va realiza niciodata intr-un oras care nu are bani sa consolideze si salveze Faleza ce sta se sa prabuseasca), din punct de vedere moral banii cheltuiti pentru sustinerea FC DUNAREA GALATI SUNT JUSTIFICATI ! Ca legea din Romania e STRAMBA fiind facuta de niste oameni strambi din Parlament ce fac umbra inutila pamantului e cu totul alta poveste. Legea putea sa prevada ca FINANTAREA CLUBURILOR CU DATORII LA STAT va acoperii mai intai datoriile la stat si apoi necesarul de finantare al clubului si astfel rezolvam si problema fiscala/legala cat si cea sportiva si salvam o parte din istoria acestui oras : FC DUNAREA GALATI ! Dar in tara unde PARLAMENTARII SUNT CORUPTI SI STRAMBI si LEGEA E STRAMBA SI JUSTITIA OARBA.... In loc sa criticati eforturile Primariei de a salva FC DUNAREA GALATI mai bine ati propune in Parlament modificarea legii pentru a preintampina astfel de situatii la nivel local si national !
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.