De ce nu se mai lucrează în Micro 19/ Căile de acces spre viitoarea parcare, parţial asfaltate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

De ce nu se mai lucrează în Micro 19/ Căile de acces spre viitoarea parcare, parţial asfaltate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru prima dată de când s-au demolat garajele, elevii Şcolii nr. 29 nu au mai ajuns la ore mergând prin praf, ci pe asfalt. La finele săptămânii trecute, muncitorii firmei Tancrad au turnat un strat de bitum pe străduţa cu un singur sens care trece prin faţa Liceului Economic şi, parţial, pe strada din faţa Şcolii nr. 29.

Luni (6 octombrie 2014), la orele prânzului, pe şantierul amplasat pe locul fostei baterii de garaje din Micro 19 n-am mai găsit însă nici urmă de muncitori sau utilaje. Nici măcar stând! Potrivit Primăriei Galaţi, Tancrad n-a dat bir cu fugiţii, ci aşteaptă semnalul de începere pentru lucrările de amenajare a parcării cu loc de joacă şi spaţii verzi, care se va realiza pe terenul lăsat liber de garaje, iar ulterior va finaliza asfaltarea aleilor de acces din Micro 19.

Municipalitatea spune că obiectivul de investiţii pentru modernizarea şi reabilitarea urbană a zonei din Micro 19 se află în faza de proiectare. Până pe 15 octombrie, conform contractului, Tancrad trebuie să prezinte Primăriei municipiului Galaţi trei variante de proiect pentru lucrări. „În paralel, am demarat procedurile legale de obţinerea a avizelor şi autorizaţiei de construcţie, pentru a putea elibera ordinul de începere a lucrărilor. Estimăm că până la sfârşitul acestei luni vom fi în măsură să deschidem şantierul de lucru în Micro 19”, ne-a comunicat Primăria.

Autorităţile afirmă că problemele juridice cu care se confruntă societatea Tancrad în acest moment nu afectează lucrările în curs. „Societatea Tancrad SA, cu care Primăria municipiului Galaţi are în derulare mai multe contracte, nu a oprit lucrările pe niciunul dintre şantierele noastre”, afirmă Biroul de presă al municipalităţii.

Citeşte şi: Restructurare cu lipsuri/ O PASARELĂ pentru gălăţenii din Micro 19

Citit 1848 ori Ultima modificare Marți, 07 Octombrie 2014 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.