POLITICĂ DE WEEKEND/ Politicienii joacă alba-neagra cu Ordonanţa lui Dragnea. Fiecare interpretează legea după cum are interes

POLITICĂ DE WEEKEND/ Politicienii joacă alba-neagra cu Ordonanţa lui Dragnea. Fiecare interpretează legea după cum are interes
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă conservatoarea Nataliţa Buruiană s-a răzgândit (forţată sau nu de anumite împrejurări) şi a cerut Consiliului Judeţului să îi fie anulat actul prin care opta pentru statutul de independent în CJ, partidul condus de Eugen Durbacă are mari şanse să mai piardă, totuşi, un membru al PC din forul legislativ judeţean.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 prevede clar că „în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să îşi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”.

Asta înseamnă că cererea prin care Nataliţa Buruiană anunţă că s-a răzgândit şi că rămâne membru al PC ar putea fi declarată nulă, dacă, bineînţeles, politicienii noştri vor dori să respecte întocmai prevederile Ordonanţei de Urgenţă şi nu vor invoca, aşa cum se şi vorbeşte deja pe „piaţa” politică, faptul că OUG 55 nu prevede şi măsurile care se pot lua în cazul unui ales care se răzgândeşte şi vine cu o a doua opţiune politică.

De altfel, conform informaţiilor noastre, Nataliţa Buruiană nu este un caz singular. În judeţul Galaţi, mai mulţi aleşi au jucat „alba-neagra” cu OUG 55.

Rămâne de văzut ce vor decide reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

CITEŞTE ŞI: PC, la un pas să mai piardă un consilier judeţean. "Protectorul" Durbacă îşi pune pe fugă oamenii

pnl3
Citit 843 ori Ultima modificare Vineri, 17 Octombrie 2014 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.