Aleşii, convocaţi în ŞEDINŢĂ DE ÎNDATĂ/ Încă trei milioane de lei pentru PIERDERILE APATERM

Aleşii, convocaţi în ŞEDINŢĂ DE ÎNDATĂ/ Încă trei milioane de lei pentru PIERDERILE APATERM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abia ce au alocat, joia trecută, trei milioane de lei ca avans la subvenţia Apaterm, că aleşii locali au fost convocaţi, ieri, 28 octombrie, în şedinţă de îndată, să acorde alţi bani societăţii de distribuţie a agentului termic. Mai exact, consilierilor li s-a cerut să aprobe „acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat din municipiul Galaţi aferente anului 2014, în valoare de 3.000.000 lei din bugetul local".

În nota de fundamentare semnată de administratorul special al Apaterm, Cristian Istrate, se arată că, pentru cele nouă luni ale anului 2014, pierderile se ridică la 17.328.780 de lei, din care 16.509.129 de lei - pierderea indusă de prestarea serviciului către populaţie, iar restul către alţi consumatori. Din cele 16,5 milioane de lei, Apaterm nu a reuşit să acopere decât 1.552.511 de lei, bani pe care i-a primit tot de la bugetul local, printr-o hotărâre aprobată în luna mai. Apaterm îşi bazează cererea pe prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 36 din 2006 actualizată, potrivit căreia ”pierderile induse de prestarea serviciilor publice de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, înregistrate de operatorii economici din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, pot fi acoperite din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale”.

În consecinţă, se propune alocarea a trei milioane de lei pentru pierderi. Dacă aleşii vor fi de acord, Apaterm va primi în total şase milioane de lei, suma pe care primarul Marius Stan s-a grăbit să o anunţe la şedinţa de joi a Consiliului Local.

CITEŞTE ŞI: SUBVENŢII PENTRU CĂLDURĂ de la bugetul local: Din şase milioane, au ajuns trei

Citit 2327 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.