Sterling ne-a tras pe sfoară cu 6 miliarde mc de gaz – spune Mircea Toader

Sterling ne-a tras pe sfoară cu 6 miliarde mc de gaz – spune Mircea Toader
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am aflat nişte date impresionante şi aş vrea să le fac publice”:  în subsolul şi în zona pe care avem dreptul să o exploatăm în Marea Neagră, România deţine atâta gaz, încât exploatarea acestuia ar însemna reducerea importului cu până la 60 la sută, adică 1,2 miliarde mc pe an, asigurând o independenţă energetică mai mare”, a declarat ieri, 22 mai, deputatul Mircea Toader, membru al Comisiei de industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor.

„Cifră surprinzătoare”: pe baza unor analize preliminare, se apreciază zăcămintele la 80 miliarde mc de gaz şi 272 milioane tone ţiţei. „Am descoperit că s-au făcut  încălcări grave ale legislaţiei şi chiar raportări false”, prin care se spunea că zăcământul conţine numai două miliarde mc de gaz, nu opt!

Comisia va purta discuţii cu firma Sterling pentru a se reveni la situaţia iniţială, din 1992, când statul primea 45 la sută din cantităţile exploatate, spune deputatul. În prezent, firma plăteşte redevenţă statului român, cifra fiind secretă, a mai spus deputatul: „Noi nu suntem de acord cu redevenţa!” Sau, dacă va fi, să fie mare.

Citit 1419 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.