Primarul vrea spital între Galaţi şi Brăila

Primarul vrea spital între Galaţi şi Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dumitru Nicolae a promis că se va bate pentru o instituţie de îngrijire ultramodernă * Edilul l-a nominalizat pe viceprimarul Nicuşor Ciumacenco drept viitorul primar din 2012 * După experienţa în spitale, Nicolae a promis că se va bate pentru Spitalul Galaţi-Brăila * 

Externat din Clinica din Târgu Mureş cu patru zile mai devreme, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a ieşit ieri dimineaţă la rampă. Aflat în convalescenţă, edilul arăta puţin cam palid şi ceva mai slab decât pe 5 mai, la ultima sa conferinţă de presă, dar vioi şi pus pe glume.

C’est la vie

„În viaţă, dacă nu treci prin situaţii neplăcute, de acest gen, înseamnă că n-ai trăit deloc”, aşa şi-a început edilul conferinţa de presă. Iată şi cauzele problemei de sănătate: „Eu am fost băiat conştiincios, mi-am ţinut tensiunea, glicemia, colesterolul sub control, dar am uitat ceva. Trebuia să pun nişte puşti la intrare pentru toţi cei care mă stresează”, a glumit Nicolae.

Primarul le-a mulţumit tuturor medicilor de la Galaţi şi Târgu Mureş dar şi Episcopiei „Dunării de Jos”, din partea căreia două măicuţe l-au însoţit în toată perioada spitalizării.

Edilul a povestit că marţi, 5 mai, a avut o criză înainte de conferinţa de presă, dar a preferat să meargă la spital după ce dă ochii cu jurnaliştii. „Nu aveam de unde să ştiu ce va fi mai departe. Mă simt bine acum, deşi nu aveam voie să urc scările. Dacă era să mor, muream, dacă a fost să trăiesc, am trăit. Nu mi-a fost teamă”.

„M-au impresionat SMS-urile pe care le-am primit pe telefon de la gălăţeni. Cel mai mult mi-a plăcut mesajul de la o fetiţă din Aşezământul „Sfântul Vasile cel Mare” mi-a scris ”, a povestit Nicolae. Care a revenit vineri la Primărie, urcând două etaje şi gustând şi puţină cafea, în ciuda sfatului medicului…

De ce Târgu Mureş?

„Am avut promisiuni să mă duc şi în Franţa, şi la Viena, şi m-am uitat eu într-o oglindă, şi am văzut că nu semăn cu Băsescu şi am zis că n-am ce căuta la Viena. Nu semănam nici cu prezentatorul de mode şi am zis că n-am ce căuta în Franţa şi uite-aşa am ajuns la Târgu Mureş. Am rugat să nu fiu la separeu, să mă lase în salon cu toată lumea, să simt viaţa. Am stat în salon cu zece pacienţi, am legat prietenii”, a povestit Nicolae.

Dincolo de profesionalismul medicilor, asistentele unguroaice i-au produs o puternică impresie: „Unguroaicele astea sunt mai afurisite. Foarte exigente, vin gătite ca să dea gata muritorul”, a povestit Nicolae.

Pe ziarişti îi popesc!

Nicolae s-a gândit să-i dea în judecată pe cei care au scris că a murit mai ales că aceste zvonuri i-au afectat sănătatea surorii sale din America. „Mă gândeam: ce-ar fi să-i dăm în judecată? Proba sunt eu, că trăiesc. Bine că sora mea s-a făcut bine. Celor care umblă cu zvonuri le doresc să păţească la fel”, le-a urat Nicolae.

Ciumacenco, viitorul primar

Nicolae se va afla 30 de zile în concediu medical, dar va superviza activitatea Primăriei. Locţiitorul său cu drept de semnătură va fi, chiar şi după ce se va întoarce din concediu, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco. Nicolae şi-a rezervat participarea la tăierile de panglică şi la manifestările de 1 Iunie.

„Viitorul primar al Galaţiului va fi dl Ciumacenco, iar eu îl voi pregăti. Dacă presa se ia de mine, s-ar putea să-mi vină în cap să mai candidez o dată”, a spus Nicolae, care nu a delegat, însă, şi atribuţiile de lider al organizaţiei municipale a PSD.

La finele conferinţei de presă, edilul urbei a primit o vizită (ne)oficială: prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a ţinut să-l salute. Prins în discuţia despre viitorul candidat al PSD la Primărie, Brânzan a ţinut să clarifice zvonurile legate de posibila sa candidatură: „La Consiliul Judeţului, la dl Chebac, a ajuns zvonul că voi candida la judeţ, la Primărie că voi candida la Primărie. Eu vă zic că nu voi candida nici la una, nici la alta”.

Chiar dacă s-a externat, Dumitru Nicolae se află în continuare sub supravegherea medicilor din Galaţi şi a venit la Primărie cu bilet de voie. De luni va merge din nou la spital pentru alte analize.

Experienţa prin spitale l-a determinat să-şi stabilească o nouă prioritate: „Eu am venit cu ideea clară că spitalul dintre Brăila şi Galaţi trebuie făcut după ultimul răcnet şi nu voi avea linişte până nu-i forţez să-l facă, mai ales că bani sunt pentru el”.

Citit 1141 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.