Prima PASARELĂ PIETONALĂ din Galaţi, pe masa aleşilor locali

Prima PASARELĂ PIETONALĂ din Galaţi, pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Valoarea totală a investiţiei este de 4.021.358 de lei, iar durata de realizare este de 12 luni


Prima pasarelă pietonală, din cele trei promise de primarul Marius Stan la începutul acestui an, a ajuns pe masa comisiilor Consiliului Local. Este vorba despre studiul de fezabilitate al obiectivului "Pasarelă pietonală bd. Brăilei - zona Spitalului Judeţean" şi de indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

"Proiectul are drept scop fluidizarea şi punerea în siguranţă atât a traficului rutier cât şi a celui pietonal prin realizarea unor traversări de pasaje pietonale, dirijarea circulaţiei pietonale şi reducerea pe cât posibil a trecerilor pietonale la nivel. Proiectul propus contribuie la realizarea unei pasarele pietonale peste bd. Brăilei", se arată în expunerea de motive, semnată de primarul Marius Stan.

Citeşte şi: EXCLUSIVITATE VL / Imagini foto cu pasarelele pietonale care vor fi construite pe strada Brăilei

Potrivit studiului de fezabilitate realizat de SC Proiectări Lucrări de Artă SRL, pasarela pietonală propusă în vecinatatea Spitalului Judeţean, zona cu cel mai intens trafic pietonal, are un design modern, futurist, realizat din metal şi plexiglas. Botezată "Time Gate", pasarela are forma unui tunel sau a unei găuri de vierme şi reprezintă stilizat trecerea spre viitor sau trecut. Accesul pe pasarelă se va realiza prin scări, iar pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii s-au prevăzut lifturi. Valoarea totală a investiţiei este de 4.021.358 de lei, bani de la bugetul local, iar durata de realizare este de 12 luni.

Studii de trafic

Conform studiului de fezabilitate, intenţia Primăriei este de a a îmbunătăţi traficul pietonal şi auto prin eliminarea punctelor de conflict la nivelul bulevardului Brăilei. "Bulevardul Brăilei are un număr de şapte intersecţii cu străzi principale, din care două sensuri giratorii, şi 24 de treceri de pietoni. Una dintre cele mai aglomerate intersecţii din punct de vedere pietonal a fost identificată în vecinătatea Spitalului Judeţean", se arată în document.

 

 

Studiile de trafic au relevat că, din cele 66.075 de maşini deţinute de gălăţeni, o treime trec prin zona studiată în 24 de ore. La acestea se adaugă 11.750 de vehicule etalon care vin dinspre Bacău, 2.583 dinspre Republica Moldova, 9.967 dinspre Brăila, iar de pe DN 26 vin 18.497 de vehicule etalon.

La fel de adevărat este că în ultimii ani s-au produs mai multe accidente de circulaţie, unele foarte grave, pe trecerile de pietoni sau în vecinătatea acestora.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord cu investiţia. Cert este că, la începutul anului, Marius Stan mai avea în vedere realizarea a două pasarele, tot pe strada Brăilei: una în formă de timonă, la Tribunal, şi una în formă de velier, la Neacşu.

În prezent, în bugetul local s-au alocat pentru pasarele pietonale 168.000 de lei. 

Citeşte şi: FOTO&VIDEO/ Primăria vrea FONDURI EUROPENE pentru PASARELE pietonale, după modelul lui Radu Mazăre

Citit 8236 ori Ultima modificare Luni, 24 Noiembrie 2014 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.