Consiliul Local a împărţit banii pentru sport

Consiliul Local a împărţit banii pentru sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aleşii locali au alocat 4.140.000 de lei pentru susţinerea a 12 cluburi sportive din Galaţi * Fotbal Club Oţelul SA a luat potul cel mare – 1.950.000 de lei  *

Şedinţa de ieri a Consiliului Local a fost una subţire, de vară. Toate cele 32 de proiecte de hotărâri au trecut ca unse, în mai puţin de 30 de minute, şi cu o prezenţă foarte modestă a aleşilor. De altfel, consilierii s-au lăsat îndelung rugaţi să vină la şedinţă, semn că le miroase a vacanţă. Printre cele mai importante hotărâri votate se numără: bugetele societăţilor de interes local şi execuţia bugetului pe 2008.

Discuţii

Proiectul de hotărâre privind finanţarea de la bugetul local a unor structuri sportive a iscat discuţii. Potrivit proiectului, 12 cluburi primesc în total 4.140.000 de lei. Alte asociaţii sportive au termen până pe 15 iunie pentru a-şi completa dosarele şi a-şi plăti datoriile, dacă vor să obţină fonduri.

Consilierul local PD-L Mihai Alin a cerut ca sumele care rămân de la aceste asociaţii să fie repartizate Politehnicii Galaţi, clubul colegului său de partid, Radu Cosca. Social-democratul Aurelian Constantin a pledat în favoarea cluburilor reprezentative, spunând că Politehnica e abia în Liga a III-a.

În schimb, consilierul PSD Nicolae Rainea a susţinut cauza cluburilor nevoiaşe: „Ele au moştenit nişte datorii la fisc pe care nu au reuşit să le achite şi din cauza asta li s-a spus că nu au dosarul complet şi au fost amânate. Să nu facem separatism, că dacă sunt trei cluburi care ne reprezintă, altele mai vin vreodată din urmă dacă nu le dăm bani?”.

Degeaba au încercat preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Apetrăchioaiei, şi viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco să-i explice că, potrivit legii, nu se pot aloca bani cluburilor datornice, iar sumele rămase se redistribuie.

Liberalul Marius Stan, preşedintele Oţelului, a anunţat că nu votează, iar democrat-liberalul Victor Dobrea a spus răspicat că se abţine de la vot pentru că lista cluburilor din proiectul de hotărâre nu coincide cu cea discutată în Comisia de Sport a Consiliului Local.

Împăciuitor, viceprimarul PNL Mircea Cristea a subliniat că „suma oferită sportului gălăţean în acest an este fără precedent, de trei ori şi jumătate mai mare decât orice altă sumă dată sportului gălăţean de când există Consiliul Local. Chestiunea fundamentală este că am reuşit să facem un lucru grozav. Diferenţe de 10 mii de le pentru un club sau altul care ţin de mici rivalităţi, orgolii, sunt mai puţin importante”.

Cine şi ce-a primit

Iată sumele alocate:

·    Fotbal Club Oţelul – 1.950.000 de lei

·    Fotbal Club Municipal Dunărea – 700.000

·    CSU Metal Galaţi (volei) - 500.000 de lei

·    Handbal Club Oţelul – 360.000

·    Clubul Sportiv Municipal Dunărea – 210.000

·    Clubul Sportiv Phoenix – 125.000

·    Fotbal Club Politehnica – 100.000

·    Asociaţia Sport Club Steaua Dunării – 70.000

·    Clubul de Tenis ICMRS – 40.000 de lei

·    Karate Club – 40.000

·    Clubul Sportiv Dacia – 30.000

·    Clubul Sportiv Fantezia – 15.000 de lei.

Citit 991 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.