Primăria Galaţi SCHIMBĂ regulile de CIRCULAŢIE RUTIERĂ în oraş. Proiect în dezbatere publică
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Primăria Galaţi SCHIMBĂ regulile de CIRCULAŢIE RUTIERĂ în oraş. Proiect în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Municipalitatea stabileşte clar cine, în ce condiţii şi pentru cât timp poate intra cu maşina pe Faleza Inferioară


Autorităţile locale au ajuns la concluzia că actualele reglementări privind circulaţia maşinilor grele pe străzile oraşului sunt depăşite. De aceea, Primăria a pus la cale un nou regulament cu privire la circulaţia în municipiul Galaţi a autovehiculelor şi utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Documentul se află în dezbatere publică pe portalul administraţiei locale, iar municipalitatea aşteaptă propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare, pe e-mail sau prin poştă, până pe 25 martie.

Artere "tabu" şi rute permise

Conform regulamentului, arterele Brăilei, Domnească, Nicolae Bălcescu, Mihai Bravu, bulevardul Marii Uniri şi Faleza Inferioară le sunt interzise autovehiculelor şi utilajelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

Circulaţia fără restricţii a acestora este permisă pe două rute: drum acces Trecere bac - intersecţia b-dul Falezei cu Saturn - strada Săvineşti - strada Stadionului - strada Oţelarilor - b-dul Galaţi - b-dul Dunărea - Drumul de Centură - strada Brăilei (între bd. Dunărea şi ieşirea din municipiul Galaţi) şi, respectiv, Calea Prutului - Drumul de Centură Est - strada Tunelului - strada Ştefan cel Mare - b-dul George Coşbuc (între Al. Măcelaru şi Drumul de Centură) - Drumul de Centură.

Potrivit documentului, circulaţia vehiculelor a căror masă totală depăşeşte 3,5 tone, dar nu sunt vehicule cu depăşiri, este permisă numai pe bază de Permis de Liberă Trecere eliberat de Primărie.

Desigur, pot străbate orice arteră ambulanţele şi autovehiculele protecţiei civile, poliţiei, pompierilor, jandarmeriei, Ministerului Apărării Naţionale şi unităţilor speciale ale SRI şi SPP aflate în misiune.

Reguli pentru Faleza Inferioară

Din start, regulamentul stabileşte clar că pe Faleza Inferioară a Dunării pot intra fără restricţii autovehiculele de intervenţie aparţinând prestatorului care asigură paza barierelor de acces. Accesul autovehiculelor care transportă torturi sau formaţii muzicale cu instrumente este permis doar pe baza actului de identitate, însă numai pentru un interval de maximum 30 minute. Pentru restul autovehiculelor şi utilajelor de orice capacitate sunt stabilite restricţii.

Astfel, societăţile care au punct de lucru comercial pe Faleza Inferioară şi societăţile care le deservesc vor avea nevoie de Permise de Liberă Trecere pentru maşini. Pentru a nu deranja traficul pietonal, accesul autovehiculelor care aparţin societăţilor de pe Faleza Inferioară va fi permis, pe durată nelimitată, de luni până vineri între orele 8,00 - 14,00, iar sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale de la 8,00 la 12,00. În restul timpului, au voie doar pentru maximum 30 minute. Intrarea autovehiculelor societăţilor care deservesc agenţii economici va fi permisă de luni până vineri între orele 8,00 - 10,00, respectiv, 14,00 -16,00, iar în zilele de sărbători legale de la 8,00 la 10,00.

Regulamentul propune amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei pentru nerespectarea acestor prevederi.


CITEŞTE ŞI: Încă doi ani cu maxi-taxi pe străzile Galaţiului?

Citit 8690 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.