ÎN SFÂRŞIT! Consiliul Local va putea FINANŢA CLUBURILE SPORTIVE

ÎN SFÂRŞIT! Consiliul Local va putea FINANŢA CLUBURILE SPORTIVE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţiile şi cluburile sportive gălăţene vor putea primi, în sfârşit, finanţările de care au atâta nevoie de la bugetul local. Consilierii locali au renunţat la proiectul unui nou regulament de finanţare a structurilor sportive, care ar fi dus alocarea efectivă sumelor de bani după încheierea sezonului competiţional, dar au modificat documentul deja existent, care se aplică din 2011.

Vestea bună pentru structurile sportive este că, potrivit documentului votat luni, 23 martie, de aleşi, vor putea beneficia de la bugetul local de sume de până la 70 la sută din totalul cheltuielilor aferente unui an bugetar, cu condiţia să dovedească că au restul de 30 la sută.

Potrivit viceprimarului PSD Florin Popa, structurile sportive nu vor putea face trageri decât dacă au într-adevăr acei 30 la sută, regulă care se aplică la finanţarea proiectelor europene, şi a dat asigurări că sunt bani suficienţi la bugetul local - 4 milioane de lei, iar suma poate fi rectificată în luna august. În plus, Primăria acoperă şi toate cheltuielile de funcţionare a bazelor sportive, care până anul trecut apăsau bugetul cluburilor.

Evaluarea solicitărilor depuse de cluburi se va face de către o comisie stabilită prin dispoziţie a primarului municipiului Galaţi, din rândul funcţionarilor publici. Comisiile de specialitate ale Consiliului Local au dreptul de a suplimenta sau diminua motivat finanţarea, în funcţie de impactul şi oportunitatea proiectului, corelat cu resursele financiare.

La şedinţa ordinară de joi, 26 martie, a Consiliului Local, este posibil să fie aprobate finanţările pentru fiecare structură sportivă în parte.


CITEŞTE ŞI: DANS SPORTIV/ Armonie şi performanţă la Cupa „Beija Flor” (FOTO)

Citit 2514 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2015 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.