Un gălăţean calculează, la cererea Guvernului, costurile PODULUI de la Brăila

Un gălăţean calculează, la cererea Guvernului, costurile PODULUI de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În funcţie de aceste date, Executivul va putea evalua preţul podului

Gălăţeanul Marius Mărgărit, subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor, a primit misiunea de a prezenta Guvernului costurile pe care le implică podul peste Dunăre de la Brăila: investiţia în sine, exproprierile şi bretelele care asigură conexiunea la reţelele de transport.

În funcţie de aceste date, Executivul va putea evalua preţul podului, care, din declaraţiile pe care primarul Marius Stan le-a făcut ieri în faţa consilierilor locali, pare că se schimbă de la o zi la alta: "Într-o discuţie cu CNADNR s-a spus că acel pod cu 24,5 km de drum expres ar costa 200 milioane de euro, la întâlnirea cu autorităţile de la Brăila ni s-a spus că podul costă 800 milioane de lei, fără drum expres, iar în comunicatul de presă al ministerului scrie că ar costa minim 247 milioane de euro. Asta denotă neseriozitatea proiectului. Nu va fi fezabil niciodată, deoarece este supus unor bănuieli de fapte cu iz penal, ştiind ale cui sunt proprietăţile din jurul picioarelor podului", a subliniat Stan. Din sală, consilierul local PNL Săvel Rotaru a replicat că podul de la Brăila costă 330 milioane de euro plus 80 de milioane care înseamnă drumurile de acces.

În ceea ce priveşte tunelul şi şansa lui de a fi prins în Master Plan, Stan este aşteptat, miercuri, la Guvern, la o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene. "Dacă măsori traseul drumurilor de conexiune din Master Plan, constaţi că ele se prelungesc cu cel puţin 20 de kilometri numai în ideea de a ocoli Galaţiul. Modificările pe care ar trebui să le facă sunt infime, ba chiar au costuri mult mai reduse! E vorba doar de voinţă politică!”, a precizat edilul.


CITEŞTE ŞI: PRIMARUL Marius Stan, despre EŞECUL TUNELULUI: "Pierdem cu toţii! Valea Jiului doi scrie pe noi"

Citit 5715 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.