Mergeţi la vot!

Mergeţi la vot!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ghidul alegătorului * Nu se votează cu cartea de alegător * Urna mobilă nu poate fi solicitată decât sâmbătă * Puteţi sesiza neregulile la Biroul Electoral Judeţean (în Prefectură), pe linia telefonică gratuită – 0800070100 - sau la „Viaţa liberă” *

Duminică, 7 iunie, românii îi vor alege pe cei 33 de deputaţi care ne vor reprezenta în Parlamentul European. Procesul de votare începe la ora 7.00, şi se încheie la ora 21.00.

Nici la acest scrutin nu vom folosi cartea de alegător. Cetăţenii români pot vota cu: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic. Doar cetăţenii români aflaţi în străinătate pot vota cu paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar.

La secţia de vot, alegătorul prezintă actul de identitate şi primeşte buletinul de vot şi ştampila. Alegătorul votează separat în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea „VOTAT” înăuntrul patrulaterului care cuprinde lista de candidaţi sau numele şi prenumele candidatului independent pe care îl votează. Ştampila cu menţiunea „VOTAT” trebuie să fie în cadrul patrulaterului. Votul este valabil şi în cazul în care, ştampila aplicată a depăşit limitele patrulaterului, opţiunea alegătorului fiind însă evidentă.

După ce a votat, alegătorul va îndoi buletinul astfel încât pagina netipărită, care poartă ştampila de control, să rămână afară şi îl va introduce în urnă. Îndoirea greşită a buletinelor de vot nu atrage nulitatea acestora.

Urna mobilă poate fi cerută de către cetăţenii netransportabili din motive de boală sau de invaliditate, cel târziu până sâmbătă, 6 iunie. Cererea scrisă trebuie însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că sunt netransportabili. O cerere privind urna mobilă primită chiar în ziua de 7 iunie va fi respinsă ca tardivă.

Puteţi sesiza eventualele nereguli în procesul de votare atât la Biroul Electoral Judeţean, cu sediul în Prefectură, cât şi la linia telefonică gratuită pusă la dispoziţie de către Asociaţia Pro Democraţia - 0800070100.

Suntem siguri că din aceste rânduri veţi obţine toate informaţiile necesare participării la vot. Rămâne numai să vă prezentaţi la urne. Votul dumneavoastră contează, aşa că, duminică, sacrificaţi câteva minute pentru a merge la secţiile de votare.

Şi, nu în ultimul rând, ţineţi legătura cu „Viaţa liberă” pentru orice neregulă constataţi. Suntem aici, pentru dumneavoastră. 

Citit 874 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.