ABSURD DE GALAŢI/ Aleşii votează hotărâri degeaba

ABSURD DE GALAŢI/ Aleşii votează hotărâri degeaba
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale şi în special aleşii ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Cel mai elocvent exemplu recent este transportului local de persoane. Deşi este reglementat de trei hotărâri de Consiliu Local, care, culmea, se exclud una pe cealaltă, toate votate la finele anului trecut, este organizat şi se desfăşoară în baza unui contract… reziliat de Primărie. Nu glumim deloc.

Pe 23 octombrie 2014, aleşii locali au aprobat Strategia privind transportul public local din municipiul Galaţi, cu 13 trasee principale pentru Transurb şi cinci secundare pentru maxi-taxi.

Pe 10 decembrie 2014, aceeaşi aleşi i-au atribuit direct societăţii Transurb gestiunea delegată pentru reţeaua de trasee a municipiului Galaţi, formată din transport cu autobuze, troleibuze şi tramvaie, stabilindu-i 27 de trasee de autobuz, două de troleibuz şi şapte de tramvai.

Hotărârea care excludea microbuzele private din oraş a fost precedată de aprobarea unui studiu de oportunitate, din care rezulta că se impune încheierea unui contract prin atribuire directă cu SC Transurb SA.

Iată că, în prezent, niciuna dintre cele trei nu se aplică. Maxi-taxiurile şi Transurb fac transport de persoane pe baza contractelor încheiate în 2010, care au fost reziliate, dar ale căror prevederi se aplică până când transportul local va din nou… organizat. Sau reorganizat, după dezorganizare. Absurd, dar adevărat!

Citeşte şi: ABSURD DE GALAŢI/ Cu garduri (de puşcărie) să ne-ngrădim!

Citit 1662 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.