Iată cât ne costă DEMOLĂRILE pentru lărgirea străzii Traian

Iată cât ne costă DEMOLĂRILE pentru lărgirea străzii Traian
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu mai puţin de 4.706.415 lei de la bugetul local este dispusă Primăria municipiului Galaţi să plătească pentru a lărgi la patru benzi de circulaţie carosabilul de pe strada Traian, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei şi strada Tecuci.

Varianta aleasă este lărgirea pe partea dreaptă, pe sensul dinspre strada Brăilei spre strada Tecuci. Motivul? Potrivit documentaţiei realizate de Proiect SA, „numărul imobilelor afectate este mult mai mic, pe o jumătate din traseu amplasamentul este liber, neexistând construcţii, terenul aflându-se în proprietatea şi administrarea Primăriei, iar efortul financiar pentru demolări, despăgubiri şi eventualele consolidări cât şi pentru dezafectări de reţele este mai redus”.

Lista expropriaţilor

Hotărârea prevede exproprierea pentru cauză de utilitate publică a unor imobile proprietate privată - teren şi construcţii - în suprafaţă de 1.544,88 metri pătraţi teren şi 1.692,26 metri pătraţi, clădiri cuprinse în coridorul de expropriere în suprafaţă totală de 3.154 de metri pătraţi. În document se arată că vor fi afectate imobilele din strada Brăilei nr. 18 şi de pe strada Traian nr. 8, 10, 12, 14, 20, 24, 28, 32, 34 şi 52. Este inclusă şi lista celor 21 de proprietari şi de titulari de drepturi reale, ale căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor. Pentru că „se vor oferi despăgubiri pentru imobilele proprietate particulară, se vor suporta cheltuielile de demolare şi eliberare a amplasamentului şi se vor finanţa lucrări de consolidare la imobilele învecinate afectate de demolări, în scopul menţinerii lor în siguranţă de exploatare”, precizează proiectantul.

Potrivit tabelului pe care îl puteţi vizualiza integral pe site-ul ziarului "Viaţa liberă", cea mai mare valoare de expropriere i se cuvine familiei Abrudan, de pe strada Traian nr. 52 - 993.080 de lei cu TVA, pentru că suprafaţa afectată de expropriere este de 188 de metri pătraţi teren şi 288 de metri pătraţi suprafaţă desfăşurată a construcţiei. Cea mai mică sumă - 4.323 de lei cu TVA, va ajunge la familia Mitu, de la numărul 30, care pierde doar 5,12 metri pătraţi de teren.

Potrivit hotărârii aleşilor locali, sumele vor fi virate în termen de 150 de zile de la data intrării în vigoare a aceste hotărâri, într-un cont bancar deschis pe numele expropriatorului, la dispoziţia proprietarilor de imobile afectate de coridorul necesar lărgirii străzii Traian.

Cât durează totul

Reamintim că, pe 30 aprilie 2014, aleşii locali au decis declanşarea procedurii de expropriere a unor imobile în vederea realizării lucrărilor de „Modernizare strada Traian între Metro şi strada Brăilei - lărgire carosabil”. Valoarea investiţiei necesare pentru strada Traian se ridică la 14.161.183 de lei, din care sumele individuale, estimate, aferente despăgubirilor ce se vor acorda proprietarilor expropriaţi, se ridică la 4.706.415 lei şi vor fi prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului.

Durata de realizare a investiţiei de lărgire şi modernizare a străzii Traian este de 24 de luni. Modernizarea acestui tronson de stradă se va efectua pe o lungime de circa 440 metri, cu o lăţime a carosabilului de 14 metri. În etapa a doua, se va realiza intersecţia cu strada Brăilei.


Vezi aici pe cine EXPROPRIAZĂ Primăria pentru lărgirea străzii Traian

Citit 6202 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.