Galaţiul este CONDAMNAT LA SUBDEZVOLTARE, în opinia unui consilier judeţean

Galaţiul este CONDAMNAT LA SUBDEZVOLTARE, în opinia unui consilier judeţean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nemulţumită că CJ trebuie să achite, în acest an, o contribuţie de nu mai puţin de 99.067 de lei către Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), al cărei membru este, consiliera judeţeană Simona Daniela Hapeci a atras atenţia conducerii Consiliului Judeţului că forului legislativ judeţean îi „lipseşte ancorarea în realitate”.

Afirmaţia consilierei a venit în contextul în care, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre promovat de conducerea CJ, erau enumerate mai multe rezultate „fanteziste”, în opinia acesteia, în urma colaborării celor două structuri.

„Citez din expunerea de motive: reducerea disparităţilor economico-sociale între judeţe şi regiuni prin elaborarea de strategii, programe şi proiecte pentru investiţii de dezvoltare locală pe domeniile de competenţă”, ocazie cu care aş dori să vă întreb dacă şi cetăţenii acestui judeţ simt pe propria lor piele acest lucru şi care sunt strategiile şi proiectele privind infrastructura rutieră realizate în regiune? Aş dori să ni se aducă la cunoştinţă în ce a constat colaborarea Consiliului Judeţului cu UNCJR, ţinând cont că plătim o cotizaţie anuală semnificativă. Consider că, fără modernizarea legăturilor rutiere, zona Galaţiului este condamnată la subdezvoltare şi ne antrenăm, ca de fiecare dată, pe suportul de hârtie să scriem lucruri cât mai măreţe, dar ne lipseşte ancorarea în realitatea de zi cu zi”, a afirmat Simona Daniela Hapeci.

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, i-a dat dreptate acesteia, spunând „sunt absolut de acord cu dumneavoastră”, vorbind despre UNCJR un timp îndelungat, dar nereuşind să ofere concret un răspuns la întrebările adresate de consilieră.

Citit 1738 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 02:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.