Consilieri cu frică de Dumnezeu/ Câţi bani au dat aleşii locali pentru biserici

Consilieri cu frică de Dumnezeu/ Câţi bani au dat aleşii locali pentru biserici
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aleşii locali au împărţit, joi seara, 788.000 de lei de la bugetul local la 27 de biserici.

Singurul consilier care a avut ceva contra de spus a fost UNPR-istul Victor Malinovici, care a atras atenţia că se pune „mai mare accent pe biserică decât pe realitatea vieţii” şi că în mod sigur păstorii acestor locaşuri de cult ar fi de acord să renunţe la nişte bani ca să se facă investiţii la şcoli. Primarul Marius Stan l-a contrazis: „Şi biserica face parte din viaţa oamenilor! Faţă de anul trecut, am scăzut sumele! La anul, poate dăm mai mult!”, a spus Stan, care ulterior şi-a nuanţat declaraţia, spunând că o suplimentare a sumelor s-ar putea face la rectificarea bugetară.

Anul trecut, aleşii au împărţit 1,3 milioane de lei pentru 32 de biserici.

Topul finanţărilor

Cea mai mare sumă de bani, 90.000 de lei, a fost alocată în scopul continuării lucrărilor de construire a Bisericii „Sf. Nectarie” din Barboşi. Alţi 80.000 de lei vor ajuta la construirea Bisericii “Sf. Cuv. Parascheva“, iar 70.000 de lei sunt destinaţi lucrărilor de construire a Casei de asistenţă socială a Parohiei „Pogorârea Sf. Duh”.

Cea mai mică alocare a fost de 5.000 de lei. De aceşti bani se vor bucura Biserica Ortodoxă de Rit Vechi, Biserica Reformată şi Biserica Penticostală „Emanuel”.

Trebuie spus că niciuna dintre biserici nu a primit suma de care ar fi avut nevoie şi pe care a solicitat-o. Banii vor fi cheltuiţi pentru lucrări de construire, reparaţii, pictură sau aşezăminte sociale ale parohiilor.

Citit 2243 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2015 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.