ABSURD DE GALAŢI/ Tranzitul printr-o parcare se plăteşte!

ABSURD DE GALAŢI/ Tranzitul printr-o parcare se plăteşte!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! Cum ar fi ca, în vreme ce vă deplasaţi pe străduţe necunoscute, căutând drumul spre casă, să vă pomeniţi, din senin, cu o barieră în faţă şi să vi se impună să plătiţi o taxă de parcare de 1,5 lei. Nu ca să parcaţi, ci doar ca să vi se permită să tranzitaţi zona. O asemenea experienţă a trăit un cititor al ziarului nostru, Cosmin Gheorghiţă.

Gălăţeanul se deplasa spre casă, numai că nu a mai putut respecta traseul obişnuit - prin faţa Pieţei Centrale - din cauza lucrărilor de modernizare, nesemnalizate corespunzător, de pe strada Traian. "Am ajuns pe nişte străduţe de prin piaţă şi, nemaiştiind cum să ies de-acolo, am cerut indicaţii de la un agent de pază, care m-a îndrumat. La un moment dat, m-am pomenit cu o barieră în faţă, cu gheretă, unde erau două doamne şi se plătea o taxă de 1,5 lei. Am întrebat-o pe una dintre doamne pentru ce este taxa şi mi-a comunicat că e pentru parcare. Am încercat să-i explic situaţia mea şi că sunt doar în tranzit, fiind deturnat din cauza lucrărilor şi a indicaţiilor domnului agent de pază, dar nu am găsit înţelegere, doamna respectivă explicându-mi foarte nervoasă şi cu un limbaj neadecvat că, dacă doresc, pot să las maşina acolo şi să plec. Imaginaţi-vă că vă deplasaţi pe un drum public într-un oraş în care plăteşti o grămadă de taxe, iar la un moment dat îţi apare în faţă o barieră anonimă, fără nicio inscripţie de apartenenţă, cu o doamnă nervoasă, fără niciun ecuson, care vrea să-ţi ia nişte bani, iar tu nu ştii pentru ce. Intrigat de situaţie, am făcut «greşeala» s-o întreb cum o cheamă şi pentru cine lucrează, iar doamna a devenit foarte agresivă, atât în limbaj, cât şi fizic. Toate acestea s-au petrecut în faţa fiicei mele de şapte ani”, arată gălăţeanul, în sesizarea pe care ne-a trimis-o atât nouă, cât şi Administraţiei Pieţelor.

Ei bine, răspunsul societăţii Administraţia Pieţelor Agroalimentare, pe care gălăţeanul ni l-a trimis, este la fel de surprinzător: "Precizăm că aceste parcări nu sunt zone de tranzit, aşa cum apreciaţi, în consecinţă salariata noastră a procedat corect solicitându-vă plata tarifului afişat. Din verificările noastre, se confirmă că salariatele de serviciu nu purtau halat şi ecuson, abatere pentru care au fost atenţionate. Este regretabil că au avut loc altercaţii, care nu sunt de dorit, mai ales în spaţiul public şi în prezenţa copiilor, aspect ce ne determină să vă transmitem scuzele noastre", se arată în răspunsul Administraţiei Pieţelor.

Absurd, dar adevărat!

Citit 3583 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.