PRIMARUL ORAŞULUI GALAŢI: "Asociaţiile care nu semnează contractul cu Calorgal nu primesc apă caldă"

PRIMARUL ORAŞULUI GALAŢI: "Asociaţiile care nu semnează contractul cu Calorgal nu primesc apă caldă"
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Acesta este mesajul primarului oraşului Galaţi, Marius Stan, pentru asociaţiile de proprietari care întârzie semnarea contractelor de furnizare a agentului termic cu Calorgal.

"Să-şi asume responsabilitatea cei care sunt reprezentanţii asociaţiilor, în faţa celor care sunt proprietari. Noi avem obligaţia să furnizăm agent termic, apă caldă, dacă ei îşi asumă o astfel de responsabilitate, e treaba lor. Vom furniza apă caldă cu ajutorul CET, care va primi aburul de la Combinat. Ţin pe această cale să le mulţumesc celor de la Combinat pentru sprijinul foarte, foarte mare pe care ni l-au dat. Trebuie spus că nu e un reziduu tehnologic, ci este un produs special făcut pentru comunitate şi apreciem lucrul acesta şi îl salutăm. Combinatul ni-l vinde, dar cu nişte consumuri şi o uzură a utilajelor care nu erau planificate pentru aşa ceva. Este o sumă negociată deja de 25 de euro gigacaloria", a spus primarul.

Data la care va fi reluată furnizarea apei calde rămâne încă un mister…

"Nu semnăm contractul cu Calorgal"

Aşa cum v-am mai informat, multe dintre asociaţiile de proprietari din oraş refuză să semneze contractele cu noua societate de termoficare. Motiv pentru care, la acest moment, nici măcar jumătate din asociaţii nu au dat curs solicitării Calorgal de a perfecta contractele.

Vineri, 26 iunie, Virgil Neagu, vicepreşedintele Asociaţiei nr. 308, din Ţiglina III, ne-a contactat pentru a ne spune că, întrucât noul distribuitor de apă caldă şi căldură nu a luat măsuri pentru a putea acţiona împotriva rău-platnicilor, membrii asociaţiei pe care o reprezintă se opun semnării contractelor.

"Mai întâi să rezolve problema cu debitorii şi apoi semnăm. Suntem o sumedenie de proprietari cu plata la zi, nu vrem să mai suportăm probleme generate de neplăţi. Rugăm Calorgal să lichideze situaţia debitorilor şi apoi dăm curs semnării contractelor. Convenţiile individuale ar fi trebuit semnate tot acum, nu după luni de zile, pentru a putea sigila instalaţia în cazul celor cu datorii. Nu mai spun de faptul că suprafaţa de încălzire nu mai este aceeaşi ca în anii trecuţi", a afirmat reprezentantul asociaţiei.

Citit 5102 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 19:29

22 comentarii

 • postat de GALATEAN
  Marți, 30 Iunie 2015 08:21
  5.13.234.***
  DL PRIMAR! TREBUIE PROPUS SA SE DESFIINTEZE ODATA ACESTE ASOCIATII MAFIOTE CARE AU ADUS SI ADUC NUMAI NECAZURI PROPRIETARIILOR! AUTO CONDUCEREA SIAUTO CONTROLUL LA NIVEL NUMAI DE SCARA DE CATRE SEFUL DE SCARA REZOLVA TOATE PROBLEMELE! SUNT SCARI CARE TOTI LOCATARII AU CENTRALE PROPII DE APARTAMENT SI SUNT SEPARATI SI CU APA RECE, DECI PRACTIC ASOCIATIA NU MAI FACE NICI O PRESTARE DE SERVICII PENTRU EI SI IN MOD ABUZIV SE CALCULEAZA SI PRIMESC COTA PARTE DE SALARIU SI ALTE CHELRUIELI! PLATIM DEGEABA SUME INTRE 40-50 LEI LUNAR! TREBUIE DATI IN JUDECATA DE URGENTA PE ACESTI HOTI SI IMPOSTORI CARE NICI NU FAC NIMIC LUCREAZA 3 ORE PE SATAMANA!! IN CE STAT TRAIM?
  1
  8
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 30 Iunie 2015 06:29
  5.13.154.***
  @Robert Popescu is back , sunteti in eroare. 1)Reteaua de gaze a fost in buna parte schimbata iar daca nu ,va fi schimbata datorita vechimii acesteia , Acolo unde a fost schimbata s-a luat in calcul alimentarea cu gaze a tuturor centralelor de apartament si tot asa se va proceda si in cazul altor inlocuiri de conducte ,inclusiv racordurile de la magistrala la punctele de distributie din oras . Pana la intrarea in oras conductele existente au devenit supradimensionate ca urmare a disparitiei multor intreprinderi industriale si a reducerii activitatii la cele care au mai supravetuit . De altfel este suficient ,pentru alimentarea cu gaze a orasului ,numai gazul care nu se va mai consuma la CT ,se face si economie din diferenta de randament centrale- cazan CT made in USSR si prin eliminarea pierderilor de pe paguboasa retea de distributie ( cogenerarea este deja o poveste de adormit copii ,cine mai cumpara energia electrica scumpa produsa de CT Galati ) .2) Daca se vrea se poat instala centrale de bloc ,scara ,chir si prin amenajarea unor spatii adiacente blocului spatii care sa respecte normele tehnice .3) In cei aproape 13 ani de cand am instalat centrala termica de apartament m-a costat luna de luna aproximativ la jumatate din costul la un apartament similar racodat la Apaterm( pereti si tavan izolat ,geamuri termopan ,senzori de temeratura etc) . Au crescut costurile cu cca 15 % atunci cand a aparut aberantul Ordin ANRSC 343/2010 , ordin potrivit caruia pe scara cu 20 de apartamente ,din care numai unul fara centrala factura este inpartita astfel 75% cei cu centrale ( chipurile incalzit subsolul ,alte coloane sau calorifere in spatiile comune nu mai exista ) .4) Gazele se vor scumi si la particulari dar si la CT ,daca numai la particulari ,tot sunt in castid din diferenta de randament 5) Institutiile publice au inceput deja programul de asigurare a centralelor propii de incalzire ,program care ar fi bine sa fie continuat .6) De acord cu afirmatia ;"ca se vor gasi suficienti sugaci in fiecare asociatie care sa fure atat agent termic cat si apa calda iar problema costurilor suplimentare pentru cei corecti, va ramane in continuare ca acum" valabila in cazul instalarii centralelor de bloc ,scara ,dar si mai valabila in cazul semnarii contractului colectiv-comunist cu Calorgal ,o Apaterm cu alta palarie .Singura solutie este individualizarea racordurilor si a contractelor . Numai asa vor putea fi eliminati rai platnicii ,aia care spun inca " da si nie statul ,Primaria tre sa-ni dea " ateptand si sperand incontinuare la pomenile facute pe banii contribuabililor ,nimeni nu-i obliga sa stea incontinuare la bloc daca nu au cu ce plati ,parca suntem in capitalism ,in societatea legilor de piata ,cine are cu ce cumpara si nu la plimbare sau la munca .
  3
  4
  Raportează
 • postat de dorel
  Marți, 30 Iunie 2015 00:55
  5.13.167.***
  Mai oameni buni cat costa un metru cub de apa calda? nimeni nu a mentionat sar putea sa fie undeva la 40 ron ca trece prin 3 manutze toata treaba,si asa este intradevar pana ajunge apa calda la etaju 4 cam te uiti c MILOGU la apometru.Si iar se scot pometrele se fura si se pune la comun.Scurt centrala au boiler nu ai treaba cu nimeni.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Robert Popescu is back
  Luni, 29 Iunie 2015 17:13
  5.254.65.***
  Edy GMBH, spui niste prostii cat tine de mari.
  Nu se poate monta centrala la subsolul blocului din motive de siguranta. Blocurile nu sunt prevazute cu spatiu tehnic pentru asa ceva.
  Instalatia de gaz din oras nu este dimensionata pentru o solutie tehnica cu centrale individuale sau de bloc. Ar insemna schimbata toata instalatia de alimentare cu gaz din intreg orasul.
  Si in cazul montarii unei instalatii de producere a apei calde si caldurii iti garantez ca se vor gasi suficienti sugaci in fiecare asociatie care sa fure atat agent termic cat si apa calda iar problema costurilor suplimentare pentru cei corecti, va ramane in continuare ca acum. Ca na, cineva trebuie sa plateasca ceea ce consuma fraudulos si din belsug, "gratuit", altii.

  Ceea ce nu spune nimeni e faptul ca solutia tehnica de incalzire cu centrala pe gaze este una scumpa. Pretul e acceptabil doar daca faci frig si asiguri un minim necesar, nicidecum conditii bune. Altfel, daca ar fi sa ai un 22-25 de grade in casa pe timp de iarna, centrala pe gaz te rupe ca si costuri. Iar gazele urmeaza sa se scumpeasca iar.

  Asa ca m-as mai gandi inainte sa emit solutii tehnice care nu sunt bine studiate, documentate ;)
  La ora actuala exista inca peste 50% din locuitori bransati direct la sistemul centralizat iar institutii publice, firme mari, peste 80% conectate tot la sistem centralizat. Si aici ma refer la scoli, spitale, camine de batrani si multe-multe altele. Cu oamenii astia ce facem?
  Ca nici daca e sa montezi centrale nu poti. Tehnic, cum spuneam mai sus, instalatia de gaz, e mult subdimensionata pentru ca ea a fost gandita pentru aragaze si atat. Mai tineti minte pe timpul lui impuscatu ca nu aveam aproape deloc gaz seara iar o gramada de oameni au murit intoxicati cu monoxid de carbon din cauza asta? Ca se stingea focul la instalatiile de incalzire improvizate si apoi venea gazul si oamenii aia mureau intoxicati cu gaz?

  Pai nu, nu stim. Dar ne place sa vorbim. Sa ne dam cu parerea gandindu-ne doar la noi. Restul, duca-se pe pustii, ca si cum nu ar fi si ei galateni.
  Mai umbla vorba in targ ca exista o asa zisa federatie a asociatiilor de proprietari care incurajeaza la nesemnarea acestor contracte pe diverse motive. De fapt, cei de la asociatii fiind pacaliti de acea doamna cu federatia ei ca sa nu semneze ca nu stiu ce motive ar fi. Oamenii ramanand si fara apa calda si fara caldura la iarna. Dar tot prin targ se aude ca doamna respectiva face jocurile lui Ciumacenco iar insasi Ciumacenco il saboteaza pe Stan peste tot pe unde poate nepasandu-i de soarta galatenilor.
  In halul asta de disperati au ajuns sa puna mana din nou pe ciolan Ciumacenco si ai lui.

  Din pacate galatenii nici nu stiu ce li se intampla si astfel nu pot lua atitudine impotriva unor nenorociti care le vor nici mai mult nici mai putin decat raul astfel sa loveasca in Stan.
  5
  5
  Raportează
 • postat de Edy_GMBH
  Luni, 29 Iunie 2015 13:55
  82.137.14.***
  pentru "vreau apa calda", imi pare rau ca nu ai apa calda, la fel si pentru ceilalti galateni care isi platesc intretinerea si nu au apa calda sau chiar apa rece! Sunt un caz fericit in care am reusit sa imi pun centrala, dar cu mici eforturi, bani stransi din timp, in fiecare luna ceva bani pusi deoparte, 70-80 de milioane nu sun chiar atat de usor de strans. Sistemul asta de apa calda si incalzire la comun nu are cum sa functioneze, ganditi-va ca intr-un bloc a ramas doar unul singur fara centrala si sta la etajul 4, in cat timp va ajunge apa calda la el??? Sistemul nu poate functiona asa, nimanui nu-i va conveni sa plateasca apa rece la pret de apa calda asa ca vor renunta in scurt timp la apa calda la comun. Primaria/Guvernul/Asociatiile de locatari ar trebui sa se implice la instalarea unor micro-centrale pe gaz/lemn care sa incalzeasca un bloc intreg (spun asta pentru ca si gazele se vor scumpi foarte mult pe viitor). Centrala la subsol pe gaz, merge singura, incalzeste tot blocul. Dar si asa pot aparea probleme deoarece nu toti pot plati... oricum sper sa se gaseasca o solutie convenabila si functionala pentru toti. Oricum, pentru la iarna nu va bazati 100% pe autoritati!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Edy_GMBH
  Luni, 29 Iunie 2015 11:00
  5.13.152.***
  Avem de ales intre CALORGAL si metrou intre Galati si Braila? sau cele doua vin la pachet impreuna cu cazanul de la Braila?
  0
  9
  Raportează
 • postat de pai da
  Luni, 29 Iunie 2015 10:19
  193.194.132.***
  Eu nu prea am inteles, Combinatul vinde abur tehnologic lu' Electrocentrale, si apoi electrocentrale trimite agent catre Calorgal, apoi CalorGal da apa calda catre asociatii, iar de la asociatii ajunge la cetatean? Nu cumva este cam lung lantul? Este ca si cum ai avea de 2 ori adaos comercial: adaos la Electrocentrale, adaos la Calorgal...
  0
  9
  Raportează
 • postat de EU
  Luni, 29 Iunie 2015 08:59
  5.13.195.***
  deci acum trebuie sa platim la 3 ''smecheri""AMG,CET+CALORGAL asta da afacere ????
  2
  10
  Raportează
 • postat de vreau apa calda
  Duminică, 28 Iunie 2015 23:04
  5.13.227.***
  Eu vreau apa calda...Aici comentati toti cei care ati avut bani de centrale...dar sunt persoane care nu isi permit centrale...asta inseamna sa stam nespalati...? Sunteti ca niste tate la drum, care nici macar nu stiti ce vreti ...daca nu e apa ca e rau ...daca e tot rau...cum o dai e tot rau...
  9
  12
  Raportează
 • postat de anti Calorgal
  Duminică, 28 Iunie 2015 17:33
  84.117.46.***
  Sa se duca naibii cu contractele lor, nenorociti care si-au facut salarii de sute de miloane de lei pe banii nostri , ai amaratilor care plateam apa rece la pret de apa calda, credeti ca acum o sa fie atfel?
  Au chemat din somaj muncitorii i-au angajat iarasi dar cu conditia ca in cazul in care Calorgalul nu va functiona 1 an de zile li se va desface contractul de munca fara drept de somaj, deci ei nu au nici o siguranta ca vor functiona nici macar un an de zile, atunci vin si va intreb, pt ce mai incurca lumea? deci sa facem contracte cu ei..ca sa ne ofere ce ..nimic, de caldura nu s-a gasit solutia, de apa calda o sa fie la fel ca pana acum..ma mir ca nu a intervenit DNA-ul pana acum sa-i ia la intrebari pt ce vor sa faca ei contracte atat timp cat nu ofera nimic, doar ca sa stranga bani de debrasari?
  3
  14
  Raportează
 • postat de Getty
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 21:46
  95.76.37.***
  Nu mai avem nevoie de servicii la comun,sa nu mai depindem de cei care nu si le platesc.Toate serviciile sa fie individuale.Mi se pare cat se poate de corect.Si de ce nu ,desfiintate asociatiile.
  Suntem satui de calculele facute de altii in detrimentul proprietarilor.
  4
  22
  Raportează
 • postat de Panaite
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 21:24
  5.254.65.***
  Vicepresedintele ala de asociatie ar trebui sa stie ca tocmai el si cu ai lui colegi din comitetul executiv au posibilitatea ca dupa 3 luni de zile de neplata a intretinerii se pot indrepta impotriva raului platnic. Este prevedere legala. Trebuie sa fii tampit sa ceri altuia, din afara, sa vina sa-ti faca ordine in ograda.
  De fapt asta e si motivul pentru care s-a ajuns la situatia asta. Presedintii si cei din comitet, fiind vecini cu respectivii nu i-au actionat in instanta, avand obligatia morala sa faca asta fata de vecinii bun platnici. Astfel s-au propagat in timp penalitatile catre furnizori si astfel s-a sistat furnizarea serviciului respectiv.

  Stiu ca o sa-mi dati jdemii de minusuri dar la baza tuturor acestor neajunsuri sta profilul psihologic al proprietarului galatean. Si din pacate neajunsuri nu avem doar in ceea ce priveste apa calda, rece sau caldura. Blocurile, in marea lor majoritate, arata groaznic, pute de mori de la subsolurile nereparate de ani de zile si pline de rahat, prin fata blocurilor vezi aruncate in spatiile verzi peturi de la bere, tampoane, pampersi sau pur si simplu sacul de gunoi cu totul.

  In alte orase din Romania, ce-i drept mai pe la vest, cu aceeasi legislatie, preturi chiar mai mari, nu sunt probleme iar in blocuri este curatenie atat pe casa scarii cat si in subsol iar spatiile verzi arata foarte bine.
  Lipsa de civilizatie, de cultura, de respect reciproc intre noi ne-a adus in punctul in care ne aflam astazi.

  Il injurati degeaba pe Stan la faza cu apa calda. Era de injurat daca nu rezolva problema. A rezolvat-o, de aici incolo, e treaba fiecaruia ce vrea si cum vrea.
  Insasi limbajul, imbecilitatea din lipsa de logica a multor mesaje de mai jos, ne fac de rusine ca cetateni ai Romaniei. Bine ca ziarul asta e local ca daca era national, radea o tara intreaga de noi.
  In Galati nu exista educatie, nu exista spirit civic, nu mai exista cultura, civilizatie, bun simt, atitudine, etc.
  Pacat, orasul asta a fost candva un oras mandru, demn. L-ati porcait cu totul, voi, progeniturile vikingilor din anii 60-70 care ne-au cotropit un oras absolut cochet cu o istorie frumoasa in urma.
  9
  29
  Raportează
 • postat de Tepes
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 17:41
  78.97.221.***
  De ce sa decida altii in locul meu,daca sunt proprietar si nu mai doresc furnizarea de servicii execrabile de catre o societate ,,moarta-n fasa,, si de ce nu se desfiinteaza capusele numite asociatii ?Cu ce drept sa mi se bage pe gat servicii pe care nu le doresc ?Oare a gandit primarul ,inainte de a vorbi ?
  5
  20
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 15:06
  89.136.6.***
  1. DNA a pornit actiunea penala fata de Gheorghe Chivorchian in dosarul privind finantarea cu peste un milion de euro a echipei Poli Timisoara.
  2. Urmeaza cap-de-minge.

  h t t p : / / anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20261245-gheorghe-chivorchian-audiat-dna-dosarul-finantarii-echipei-poli-timisoara.htm
  6
  19
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 13:58
  5.13.236.***
  Iar vand astia blana ursului din padure. Maine-poimaine vom fi somati sa incheiem contracte cu Tancrad daca vrem sa circulam pe asfalt.Nu zice nimeni cand se va relua furnizarea,la ce costuri,care va fi situatia restantierilor,samd.Doar conditionari sa semnam acte cu o societate care inca nu functioneaza. Publicati intai contractele sa le vada tot muritorul de rand si apoi sa fie delegati sefii asociatiilor,daca este cazul,sa le semneze!
  4
  29
  Raportează
 • postat de Calorgal= sinucidere
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 13:20
  5.13.175.***
  Dragi galateni,nu fiti naivi si nu lasati administratorii si presedintii de asociatii sa decida in locul dvs. Majoritatea s-au dovedit niste hoti ordinari de mana cu Apaterm. S-au imbogatit. Asadar,solutia cea mai buna si cea mai ieftina sunt aparatele electrice instant care costa pana in 300 de lei si consuma cu mult mai putin decat un boiler si se monteaza foarte usor. E bun si bolerul sau orice, numai nu apa calda a acestor banditi care costa enorm si vine calaie pe teava pana,pana se incalzesteplatesti vagoane de apa rece la pret de apa calda+ pierderi.NU SEMNATI CONTRACTUL CU CALORGAL!
  7
  29
  Raportează
 • postat de EUINTELEPTUL
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 12:44
  5.13.136.***
  Pentru cine nu stie " CALORGAL " este aceeasi Marie '' APATERM " , dar cu alta palarie . Acest APATERM a furat prin metode mai putin ortodoxe de la Asociatii sute de milioane prin umflarea facturilor . Pot demonstra oricand cu un proces pe rol de ( cca trei ani )la Tribunalul Galati care inca nu are o hotarare definitiva .
  Nota : In prima instanta am avut hotarare favorabila .
  5
  26
  Raportează
 • postat de Calorifrigul de pe culoarul de fugă
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 12:12
  5.13.179.***
  Ce contează dacă este abur reziduu sau produs special? Crezi că noi nu știm că este by-product, care oricum se obține în procesul de producție, cum ai spus și data trecută, Mariuse? Tu n-ai memoprie, dar noi încă avem. Și pe vremuri, toate reziduurile de la UCC, combinatul le punea și le punea preț. Dreptul lui până la urmă. 25 de euro cu TVA sau fără. Cu, vine 140 de lei gigacaloria preț total. Acum vine marea întrebare. Voi cu cât dați metrul cub de apă caldă ca să știm. Normal, fiindcă gigacaloria lui APATERM era 327 de lei și metrul cub de apă caldă era 15 lei. Vrem să aveți acum curajul să spuneți, din faptul verii, nu când suntem cu iarna la ușă, cât va fi gigacaloria, cât va fi apa caldă, cât va fi subvenția din toate astea. Și, fără supărare acum, asociațiile, dacă vor să fie deștepte măcar în al 25-lea ceas, pot să semnze contractele cu o clauză simplă, la care CALORGAL nu vă poate refuza decât dacă are ceva de ascuns și vrea doar să vă lege de glie:

  SEMNAȚI CONTRACTELE DOAR PE UN AN, ca la operatorii de telefonie, cablu, internet etc.
  După un an mai vedem ce și cum, mai vedem dacă nu v-a dat ArcelorMittalul cu flit fiindcă nu i-ați plătit factura etc. Dacă nu vreți, înseamnă că vreți doar să ne întoarceți în comunism și atunci mai bine înfrigurat decât fraierit...
  2
  22
  Raportează
 • postat de valy
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 10:18
  5.13.138.***
  poate nu stii primare nu mai avem nevoie de apaca calda ne gospodarim singuri nu vrem sa ne mai santazeji tu cum face de 3 ani asa mai taci ca bubui in prostia ta
  7
  25
  Raportează
 • postat de julien
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 10:08
  5.13.193.***
  asociatiile de locatari trebuie desfiintate iar contractele se incheie cu fiecare locatar in parte,dupa modelul electrica.
  4
  30
  Raportează
 • postat de Magda
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 09:52
  109.166.135.***
  Du-te si te plimba Stane! Leaga-ti un bolovan de gat si arunca-te in Dunare!!! Un mancator de kkt esti. Nu stiti decat sa furati, va doare in cur de noi si de orasul Galati!!!!
  5
  32
  Raportează
 • postat de Boilerul electric pentru apă caldă, cea mai ieftină soluție.
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 08:35
  178.138.63.***
  Cu apa caldă s-a rezolvat, cel mai ieftin, un boiler electric cu termostatul la economic, 45 grade C, un duș scurt, costă un bilet de autobuz....cu căldura, este o altă treabă....mai analizăm..Măi Primar Stan, tu ai Calorgal prin viloi? Dar cei din Consiliul Local, tot cu Calorgal fac duș sau baie? Tare ''afoni'' mai sunteți cu tehnologia....faceți de râs educația în România, parcă nu ați fost la școală....
  2
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.