PRIMARUL ORAŞULUI GALAŢI: "Asociaţiile care nu semnează contractul cu Calorgal nu primesc apă caldă"

PRIMARUL ORAŞULUI GALAŢI: "Asociaţiile care nu semnează contractul cu Calorgal nu primesc apă caldă"
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Acesta este mesajul primarului oraşului Galaţi, Marius Stan, pentru asociaţiile de proprietari care întârzie semnarea contractelor de furnizare a agentului termic cu Calorgal.

"Să-şi asume responsabilitatea cei care sunt reprezentanţii asociaţiilor, în faţa celor care sunt proprietari. Noi avem obligaţia să furnizăm agent termic, apă caldă, dacă ei îşi asumă o astfel de responsabilitate, e treaba lor. Vom furniza apă caldă cu ajutorul CET, care va primi aburul de la Combinat. Ţin pe această cale să le mulţumesc celor de la Combinat pentru sprijinul foarte, foarte mare pe care ni l-au dat. Trebuie spus că nu e un reziduu tehnologic, ci este un produs special făcut pentru comunitate şi apreciem lucrul acesta şi îl salutăm. Combinatul ni-l vinde, dar cu nişte consumuri şi o uzură a utilajelor care nu erau planificate pentru aşa ceva. Este o sumă negociată deja de 25 de euro gigacaloria", a spus primarul.

Data la care va fi reluată furnizarea apei calde rămâne încă un mister…

"Nu semnăm contractul cu Calorgal"

Aşa cum v-am mai informat, multe dintre asociaţiile de proprietari din oraş refuză să semneze contractele cu noua societate de termoficare. Motiv pentru care, la acest moment, nici măcar jumătate din asociaţii nu au dat curs solicitării Calorgal de a perfecta contractele.

Vineri, 26 iunie, Virgil Neagu, vicepreşedintele Asociaţiei nr. 308, din Ţiglina III, ne-a contactat pentru a ne spune că, întrucât noul distribuitor de apă caldă şi căldură nu a luat măsuri pentru a putea acţiona împotriva rău-platnicilor, membrii asociaţiei pe care o reprezintă se opun semnării contractelor.

"Mai întâi să rezolve problema cu debitorii şi apoi semnăm. Suntem o sumedenie de proprietari cu plata la zi, nu vrem să mai suportăm probleme generate de neplăţi. Rugăm Calorgal să lichideze situaţia debitorilor şi apoi dăm curs semnării contractelor. Convenţiile individuale ar fi trebuit semnate tot acum, nu după luni de zile, pentru a putea sigila instalaţia în cazul celor cu datorii. Nu mai spun de faptul că suprafaţa de încălzire nu mai este aceeaşi ca în anii trecuţi", a afirmat reprezentantul asociaţiei.

Citit 5162 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.