Gălăţenii din zona centrală, în continuare FĂRĂ APĂ CALDĂ

Gălăţenii din zona centrală, în continuare FĂRĂ APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* 70 de scări din cadrul unor asociaţii de proprietari care au încheiat contracte cu Calorgal nu primeau apă caldă nici luni după-amiază, 20 iulie


Sute de gălăţeni care locuiesc în zona Pieţei Centrale, dar şi în centrul oraşului, la nord de Universitatea „Dunărea de Jos”, încă mai aşteptau, ieri după-amiază, să primească apă caldă. Asta în timp ce unii gălăţeni care locuiesc în cartierele Dunărea, Aviaţiei, Ţiglina sau Mazepa au putut face duşuri calde încă de sâmbătă, chiar dacă presiunea apei a lăsat de dorit, la fel ca şi temperatura. Aşa se face că, în multe apartamente, după ce au aşteptat minute în şir ca pe ţeavă să curgă apă caldă, gălăţenii fie s-au lăsat păgubaşi şi au apelat tot la aragaz şi ligheane, fie s-au mulţumit să facă duş cu apă călâie.

Luni, 20 iulie, în jurul orei 14,00, erau funcţionale 82 de puncte termice, din totalul de 90, care deservesc cele aproximativ 370 de asociaţii de proprietari care, până vineri, au încheiat contracte cu noua societate de termoficare. Potrivit reprezentanţilor Calorgal, mai bine de 90 la sută dintre apartamentele care fac parte din aceste asociaţii, dependente de sistemul centralizat, primeau ieri, în jurul prânzului, apă caldă.

Parametri improprii şi declaraţii contradictorii

Reprezentanţii Calorgal ne-au declarat că de vină pentru lipsa apei calde din unele zone ale oraşului au fost atât temperatura, cât şi debitul şi presiunea de livrare a serviciului. Potrivit purtătorului de cuvânt al noii societăţi de termoficare, Mihai Costache, ieri dimineaţă, debitul energiei termice furnizate de Electrocentrale era de 924 mc/h, iar temperatura de 67 grade Celsius, menţinându-se aceleaşi valori ca în cursul zilei de duminică.

"Le-am cerut celor din cadrul Dispeceratului CET, încă din cursul zilei de vineri, majorarea parametrilor, motiv pentru care Electrocentrale a ridicat debitul, însă nu este de ajuns”, ne-a spus reprezentantul Calorgal.

Pe de altă parte, la scurt timp, conducerea Electrocentrale ne-a spus că nu a fost înregistrată nicio solicitare oficială în acest sens. "Chiar am verificat şi mi s-a spus că nu am avut o solicitare oficială pentru a mări parametrii. Noi suntem pregătiţi să suplimentăm parametrii, dacă ni se va cere oficial acest lucru", ne-a spus Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

Două puncte de vedere ale celor mai importanţi „actori” ai termoficării, care însă se băteau, la orele prânzului, cap în cap.

Ulterior, reprezentanţii noului distribuitor de apă caldă şi căldură ne-au comunicat că echipe ale Calorgal şi CET au făcut o serie de verificări în teren şi au lucrat pentru a repune în funcţiune şi alte puncte termice, astfel încât şi gălăţenii care locuiesc în zona centrală să poată beneficia de apă caldă.

De altfel, în jurul orei 15,00, debitul apei scăzuse la 900 de metri cubi pe oră, însă temperatura crescuse de la 67 de grade Celsius la 73 de grade Celsius, „valori net superioare faţă de weekend”, conform reprezentanţilor Calorgal.

Citit 3634 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.