RECTIFICAREA BUGETARĂ loveşte şi în Târgu Bujor/ "Marile proiecte necesită fonduri foarte mari"

RECTIFICAREA BUGETARĂ loveşte şi în Târgu Bujor/ "Marile proiecte necesită fonduri foarte mari"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oraşul Târgu Bujor este unul dintre cei mai mari perdanţi ai primei rectificări bugetare a Guvernului. Ca şi în cazul Consiliului Judeţului, Primăriei municipiului Galaţi, oraşului Bereşti, dar şi mai multor comune gălăţene, comunităţii bujorene nu i-a revenit nici măcar un leu din suma de 46.460.000 de lei repartizată judeţului nostru.

Laurenţiu Viorel Gîdei, primarul oraşului Târgu Bujor, ne-a declarat că decizia afectează demararea şi implementarea mai multor proiecte, în special a celor ce ţin de reabilitarea infrastructurii rutiere, întrucât, potrivit edilului, "marile proiecte, cele de asfaltare, necesită fonduri foarte mari".

"Bineînţeles că ne afectează şi pe noi. Cred însă că trebuie schimbată politica de alocări bugetare. Este drept că la începutul anului am primit fonduri suplimentare neaşteptate şi ne-am bucurat. Numai că s-a spus că la rectificarea bugetară vor fi alocate fonduri şi în funcţie de proiecte pe fonduri europene, dar şi de venituri. Se pare că s-au schimbat regulile în timpul jocului", ne-a spus primarul bujorenilor.

Laurenţiu Viorel Gîdei susţine că autorităţile centrale şi locale ar trebui să gândească un program de dezvoltare durabilă, cu ajutorul căruia să se dezvolte micile centre urbane, cum este şi oraşul Târgu Bujor, "care pot deveni un motor pentru întreaga zonă". Primarul bujorenilor speră însă ca, la următoarea împărţire a banilor de la centru, oraşul şi satele din subordine să nu mai fie ignorate.

"Printre altele, am trei proiecte pregătite pentru asfaltare. Sunt marile provocări pe care le am în ultimul sfert de mandat. Cu ajutorul Guvernului şi fondurilor din bugetul local, vreau să demarez procedurile de achiziţie pentru unul dintre ele şi să înceapă lucrările", ne-a spus Laurenţiu Viorel Gîdei.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1917 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.