E OFICIAL! SE REDESCHIDE GRĂDINA ZOOLOGICĂ. Cât costă intrarea şi cu ce puteţi ajunge acolo

E OFICIAL! SE REDESCHIDE GRĂDINA ZOOLOGICĂ. Cât costă intrarea şi cu ce puteţi ajunge acolo
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Un adult va plăti 6 lei pentru un bilet de intrare, în timp ce tariful practicat în cazul copiilor va fi de 1,5 lei


Autorităţile au confirmat, ieri, oficial ceea ce „Viaţa liberă” a anunţat încă de sâmbătă: Pacul Zoo, din Pădurea Gârboavele, va fi redeschis joi. Gălăţenii care îşi doresc să viziteze Grădina Zoologică o pot face începând cu ora 11,00, când este programată deschiderea porţilor pentru publicul nerăbdător să îi calce pragul.

"Modernizarea parcului zoo a pus accentul pe mărirea suprafeţelor de habitaţie, dar şi pe îmbunătăţirea condiţiilor de captivitate a speciilor de animale adăpostite, astfel încât acestea să fie cât mai apropiate de cele din mediul natural şi, nu în ultimul rând, să corespundă legislaţiei europene în vigoare", a declarat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”.

Aşa cum v-am mai informat, în urma modernizării, suprafaţa Grădinii Zoologice a fost dublată, aceasta întinzându-se astăzi pe nu mai puţin de 14,69 de hectare.

"Numărul speciilor de animale nu a crescut semnificativ, fiind o condiţie impusă de legislaţia de mediu din România, dar vizitatorii vor putea revedea cu plăcere tigrii siberieni, leii africani, urşii bruni, cerbii carpatini şi lopătari, mistreţii, lupii, câteva rase de cai şi ponei deosebit de frumoase, alături de păsări domestice, porumbei, lebede, păuni şi multe altele”, a precizat managerul Complexului Muzeal.

Cât costă intrarea şi în ce zile aveţi acces

Conducerea instituţiei a afirmat că, "fiind secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Grădina Zoologică va avea programul de vizitare şi tarifele biletelor de intrare identice cu cele ale instituţiei muzeale". Aşa că preţul unui bilet nu îi va arde foarte tare la buzunare pe gălăţeni. Un adult va plăti 6 lei pentru a avea acces la Zoo, în timp ce pentru un copil tariful este de doar 1,5 lei.

În perioada verii, porţile Grădinii Zoologice vor fi deschise în zilele de miercuri, joi şi vineri, între orele 10,00 - 18,00, iar în weekend, sâmbătă şi duminică, programul va fi extins până la ora 20,00.

Cu ce ajungem la Grădina Zoologică

Există deja un operator privat care are adjudecat traseul în zona Pădurii Gârboavele. Deocamdată, este vorba de o singură maşină care va face traseul cu următoarele staţii: I.C.Frimu - Piaţa Energiei - Micro 39 - Patinoar - Bariera Traian - Metro - Intersecţie Sat Costi - Intersecţie Vânători - Restaurant NEF - Grădina Zolologică - Restaurant Pibunni. Mijlocul de transport va pleca din Galaţi (din IC.Frimu) la ora 8.00 şi apoi din două în două ore (orele cu soţ), ultima cursă fiind programată să plece la ora 18.00. Pentru întoarcere, se va pleca de la Restaurantul Pibunni din două în două ore (orele fără soţ), de la ora 9.00, ultima cursă fiind programată pentru ora 19.00. Costul unui bilet va fi de 5 lei.

Citit 22128 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.