PROFESIILE şi VÂRSTELE noilor şefi ai Consiliului Judeţean. Ei vor CONDUCE destinele judeţului Galaţi
Foto: În foto, Costel Fotea, Gigel Istudor și Florinel-Petru Gasparotti (Foto Florin Matei)

PROFESIILE şi VÂRSTELE noilor şefi ai Consiliului Judeţean. Ei vor CONDUCE destinele judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Trei ingineri au luat locul unui medic anestezist, unui fost cadru didactic şi unui fost procuror


De luni, Consiliul Judeţean al Galaţiului este condus de o nouă echipă, formată din doi social-democraţi şi un fost conservator (în prezent, membru ALDE, rezultat din fuziunea PLR-PC). După cum aţi putut afla din ediţia de ieri a „Vieţii libere”, luni, consilierii judeţeni şi-au ales preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi, în persoana lui Costel Fotea, respectiv, Gigel Istudor şi Florinel-Petru Gasparotti.

Cine sunt oamenii de la cârma CJ

Lui Costel Fotea nu-i va fi deloc greu să se acomodeze în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, întrucât, vreme de patru ani, social-democratul a fost county managerul instituţiei publice. O funcţie de execuţie extrem de importantă, care i-a permis nu doar să ia pulsul judeţului constant, dar şi să cunoască adevăratele probleme cu care se confruntă comunitatea locală şi instituţia pe care o reprezintă. Costel Fotea a lucrat, printre altele, la elaborarea proiectelor de buget ale Consiliului, s-a ocupat de activitatea de deszăpezire, la un moment dat, de lucrările de reparaţii şi reabilitări ale drumurilor judeţene, de proiectul hangarului destinat elicopterului SMURD, a cărui construcţie va fi demarată în curând, şi nu numai. Tot el a contribuit, alături de funcţionari din cadrul Consiliului, la crearea mai multor proiecte de dezvoltare, pentru a căror implementare instituţia se va bate să obţină bani europeni. De altfel, chiar luni, în şedinţa aleşilor judeţeni, Costel Fotea le-a spus consilierilor că îi aşteaptă „o vară fierbinte” în ceea ce priveşte activitatea în Consiliu, întrucât vor fi convocaţi la mai multe şedinţe extraordinare, în special pentru aprobarea unor proiecte şi strategii finanţate cu fonduri europene.

Până să fie numit în funcţia de county manager (administrator public), Costel Fotea a fost, vreme de opt ani, managerul Spitalul din Târgu Bujor, unde a avut o contribuţie majoră în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea acestuia.

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean este membru PSD din anul 1999 şi, în prezent, deţinute funcţia de preşedinte executiv al partidului. Costel Fotea are 41 de ani, este de profesie inginer (aceasta este, de altfel, şi meseria cu care se identifică, chiar dacă este absolvent şi de Drept). În ultimii ani, social-democratul s-a specializat în management sanitar şi administrativ, datorită unor masterate pe care le-a urmat.

Costel Fotea este născut pe 14 noiembrie 1974, este căsătorit şi are doi copii.

De la vapoare, în scaunul de vicepreşedinte

Costel Fotea va face echipă cu social-democratul Gigel Istudor, membru PSD de 18 ani, care a acces pentru prima dată în Consiliul Judeţean în 2013, în locul tecuceanului Daniel Butunoi, după ce acesta a obţinut un mandat de senator. Gigel Istudor este tot inginer de profesie. După cum ne-a mărturist proaspătul vicepreşedinte, a absolvit Facultatea de Mecanică în anul 1990, făcând practic parte din ultima promoţie care a primit repartiţie. De aproximativ 25 de ani, Gigel Istudor activează în domeniul naval, iar, în prezent, este director tehnic în cadrul grupului de firme Navrom. „Am avut un parcurs normal în grupul de firme Navrom”, ne-a spus noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Gigel Istudor este născut pe 15 noiembrie 1964 şi este căsătorit.

25 de ani pe platforma siderurgică

Cel de-al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este Florinel-Petru Gasparotti, membru ALDE, care se află la al treilea mandat de ales, după ce în legislatura 2008-2012 a fost consilier local, iar în 2012-2016 a avut calitatea de consilier judeţean. La fel ca ceilalţi doi şefi ai CJ, Florinel-Petru Gasparotti este de profesie inginer (a absolvit Facultatea de Mecanică în anul 1984). Fostul conservator a lucrat vreme de 25 de ani în combinatul siderurgic gălăţean, dintre care 15 ani a activat în managementul calităţii. Florinel-Petru Gasparotti a absolvit şi un masterat în Drept şi Administraţie Publică Europeană, iar membru de partid este din perioada 2005-2006. În prezent, deţine calitatea de vicepreşedinte al ALDE Galaţi.

Vicepreşedintele CJ este născut pe 4 octombrie 1959, este căsătorit şi are doi copii.

Citit 20526 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.