Decizie de îndată/ Ipotecă pe veniturile Primăriei

Decizie de îndată/ Ipotecă pe veniturile Primăriei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rectificarea bugetului pentru plata profesorilor nu este singura decizie pe care aleşii locali au luat-o în şedinţă de îndată de ieri. Potrivit copreşedintelui PNL Nicuşor Ciumacenco, s-a aprobat şi constituirea de către municipiul Galaţi, în calitate de debitor şi garant, a unei ipoteci pe venituri pentru garantarea rambursării tuturor sumelor ce ar putea fi datorate CEC Bank în temeiul contractului de împrumut sau a acordurilor de finanţare prevăzute în contractul de împrumut, până la concurenţa sumei de minimum 105.000.000 de lei.

Este vorba despre împrumutul în valoare de 100.000.000 de lei pe care Primăria l-a contractat pentru finanţarea unor investiţii şi pentru cofinanţarea unor proiecte europene. Ciumacenco a criticat apetenţa administraţiei locale pentru împrumuturi, în condiţiile în care în fiecare an se dovedeşte că nu a cheltuit toţi banii de investiţii şi rămâne cu excendent bugetar.

Trebuie spus, însă, că aleşii PNL nu avut nimic împotrivă de zis atunci când s-a aprobat hotărârea privind contractarea acestui nou credit, în condiţiile în care mai există unul, în valoare de 100.000.000 de lei, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Citit 1851 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2015 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.