De unde vin banii pentru scoaterea de sub sechestru a Colegiului "Radu Negru"

De unde vin banii pentru scoaterea de sub sechestru a Colegiului "Radu Negru"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aleşii locali au fost convocaţi în şedinţă de îndată pentru a aproba o nouă rectificare a bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2015, secţiunea dezvoltare. Potrivit raportului de specialitate al hotărârii, vor fi redistribuite fonduri între programele de investiţii în vederea asigurării sumelor necesare pentru scoaterea de sub sechestru a Colegiului Tehnic „Radu Negru”.

Aşa cum v-am informat, Primăria a fost chemată în garanţie pentru a plăti suma totală de 485.358 de lei către creditoarea SC Moldovulcan, care a realizat lucrări de reabilitare termică la liceu, rămase neachitate. Prin decizia aleşilor, capitolul bugetar „Învăţământ” va fi suplimentat cu 486.000 de lei, alocaţi pentru achitarea de către Colegiul Tehnic "Radu Negru" a sumei stabilite de instanţă pentru plata obiectivului de investiţii “Utilităţi Grup Şcolar Radu Negru - Instalaţii Termice Interioare”. Suma de 486.000 de lei va fi luată de la un alt obiectiv de investiţii, respectiv alimentarea cu energie electrică a cartierului de locuinţe sociale din Micro 17.

Reamintim că, încă din şedinţa de joia trecută, aleşii au fost de acord să pună bani de la bugetul local pentru scoaterea de sub sechestru a Colegiului „Radu Negru”. Mai mult, avocaţii Primăriei au formulat contestaţie la executare, aceasta fiind însoţită şi de o cerere de suspendare a executării silite. Pasul următor va fi identificarea vinovaţilor şi obligarea lor la plata prejudiciului.

Citit 1829 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.