Bogdan Ciucă explică: Nu a contat Adrian Năstase, ci precedentul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 600 de legi puteau fi întoarse, inclusiv alegerea şefului Camerei Deputaţilor *

În ultima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor „s-au consumat din nou energii uriaşe pe un subiect deja tranşat de Parlament cu ceva timp în urmă”: cazul Năstase, a declarat deputatul PC Bogdan Ciucă, explicând de ce o parte dintre deputaţi au părăsit la vot sala.

Camera Deputaţilor s-a pronunţat, definitiv şi irevocabil,  exact pe acelaşi dosar, fără un rând în plus, adus din nou de Parchet, după ce Curtea Constituţională a decis  că în astfel de cazuri trebuie o altă procedură de vot, de data aceasta cu jumătate plus unul din voturi, nu cu două treimi. Parchetul a revenit deci la Cameră cu exact aceeaşi sesizare, dar pe noua formulă de vot. „Deciziile Curţii Constituţionale produc efecte pentru viitor şi niciodată efecte retroactive”, deci şi în această ocazie ce s-a votat rămâne votat - a precizat juristul Bogdan Ciucă.

„Cu alte cuvinte, dacă se va relua subiectul Năstase în Parlament, având ca motiv decizia Curţii Constituţionale, asta înseamnă că va trebui să reluăm şi să punem pe masa Parlamentului peste 600 de hotărâri luate în baza regulamentului vechi. Inclusiv cea cu alegerea preşedintelui Camerei, care s-a luat pe aceeaşi formulă”. Adica Roberta Anastase, din PD-L, partidul care vrea cel mai mult „capul” lui Năstase... 

Nici parlamentarii PSD, PNL sau UDMR nu au luat în discuţie persoana Năstase, ci faptul că se crea un precedent, aruncând în aer, pentru un interes conjunctural, 600 de legi, a spus Ciucă, care a participat la discuţii. Deci, parlamentarii care au părăsit sala nu au făcut-o din simpatie sau antipatie pentru Năstase, a conchis Ciucă.

Citit 564 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.