Victor Dobre cere guvernului să se implice în cazul combinatului din Galaţi!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Eu cred că problemele combinatului ArcelorMittal Galaţi sunt mult mai urgente. Consider că este necesară implicarea Guvernului în evoluţiile ulterioare ale Combinatului, în condiţiile respectării legilor economiei de piaţă", a declarat deputatul PNL Victor Paul Dobre, care a observat însă o cursă între partidele gălăţene pentru o altă miză - „care ajunge primul” să producă desecretizarea contractul de privatizare a Sidex.

Pentru că 70 la sută din economia judeţului este reprezentată de combinatul siderurgic, Galaţiul trebuie să fie privit de guvernanţi ca o zonă cu economie monoindustrială. 

Cum Galaţiul nu a fost declarat zonă defavorizată datorită caracterului monoindustrial (adică cu peste 50 la sută din populaţie lucrând într-un singur domeniu), industria de aici nu a putut beneficia de acordul UE ca Guvernul să acorde facilităţi, aşa cum face în 28 de zone din ţară.

Doar o atenţie din partea Guvernului, în programe de reconversie, investiţii, să mai salveze ceva, după ce ani de zile am afirmat cu mândrie că nu mai suntem monoindustriali. Uneori e bine să nu te dai mare…

Citit 650 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.