După proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE, parlamentarii le pregătesc PRIMARILOR pensionarea mai devreme

După proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE, parlamentarii le pregătesc PRIMARILOR pensionarea mai devreme
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ce în prag de vacanţă parlamentară au propus, printr-un proiect de lege pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene şi vicepreşedinţi, în urmă cu doar câteva zile, la începutul celei de-a doua sesiuni, parlamentari din PSD şi ALDE propun pensionări mai devreme pentru primari, oferind ca argument faptul că edilii îşi desfăşoară activitatea în condiţii de stres. Potrivit jurnaliştilor de la cotidianul Gândul, proiectul de lege prevede ca primarii care au realizat stagiul complet de cotizare să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu un an pentru fiecare mandat de 4 ani, dar nu mai puţin de 60 de ani, având în vedere condiţiile lor de stres.

Iniţiatorii proiectului, depus joi la Parlament, consideră că primarii au condiţii de muncă de stres, răspundere şi trebuie să beneficieze de această facilitate. Ei au apreciat că, astfel, se vor corecta unele inechităţi între diferite categorii de pensionari.

”Având în vedere condiţiile de muncă ale primarilor, şi anume stres şi răspundere, prin această propunere legislativă s-a introdus un nou articol, respectiv art. 53 indice 1, prin care primarii care au realizat stagiul complet de cotizare să beneficieze de reducerea standard de pensionare cu un an pentru fiecare mandat de patru ani, dar nu mai puţin de 60 de ani”, au menţionat iniţiatorii în expunerea de motive, citaţi de Gândul.

Proiectul, ai cărui iniţiatori sunt deputaţii PSD Ioan Munteanu, Ioan Stan, Gavril Mârza, Ion Melinte, deputatul ALDE Sorin Teju şi senatorul PSD Liviu Bumbu, va fi dezbătut mai întâi la Senat, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1870 ori Ultima modificare Duminică, 06 Septembrie 2015 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.