Cât costă reparaţia PODULUI DE LA ŞENDRENI şi când va fi gata. Ce alte PLOMBĂRI mai face Consiliul Judeţului Galaţi

Cât costă reparaţia PODULUI DE LA ŞENDRENI şi când va fi gata. Ce alte PLOMBĂRI mai face Consiliul Judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Circulaţia va fi reluată în condiţii normale în câteva săptămâni, dar lucrările de reparaţii se vor finaliza abia în noiembrie * În paralel, Consiliul Judeţului acţionează pe mai multe drumuri judeţene, pentru plombări şi reabilitări


Peste aproximativ trei săptămâni, şoferii vor putea să circule normal pe podul de la Şendreni, pe ambele sensuri de mers, ne-au declarat reprezentanţii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Conform conducerii DRDP Iaşi (în subordinea căreia se află Secţia Drumuri Naţionale Galaţi), la sfârşitul săptămânii trecute au fost demarate lucrările pe partea dreaptă a podului şi urmează a fi finalizate la sfârşitul lunii septembrie.

„În data de 3 septembrie, s-a întocmit procesul-verbal privind finalizarea lucrărilor pe partea stângă şi s-a dispus schimbarea semaforizării şi deschiderea circulaţiei pe partea dreaptă a pasajului. Începând cu data de 4 septembrie se desfăşoară lucrările pe partea dreaptă, care, conform graficului de lucrări, vor fi finalizate la sfârşitul lunii septembrie 2015, când circulaţia se va desfăşura pe ambele sensuri”, a precizat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, directorul regional executiv al DRDP Iaşi.

Conducerea Direcţiei a precizat că în lunile octombrie şi noiembrie constructorul gălăţean SC Luconsa BM SRL va executa lucrări sub pasaj, la partea de infrastructură a podului. „Menţionăm că expertul care a realizat expertiza pasajului a propus închiderea totală a circulaţiei şi devierea acesteia pe rute ocolitoare, ceea ce ar fi produs un mai mare disconfort transporturilor. În urma discuţiilor şi demersurilor noastre am reuşit convingerea expertului şi desfăşurarea circulaţiei pe o jumătate de cale a pasajului, reducând astfel timpii de deplasare şi disconfortul deplasărilor”, au transmis reprezentanţii DRDP Iaşi.

Cât costă reparaţiile şi când vor fi finalizate

Investiţia, care se ridică la 1.500.061 de lei (fără TVA), prevede lucrări la suprastructura podului (reparaţii grinzi, refacere placă de suprabetonare, refacere hidroizolaţie, montare de noi dispozitive de acoperire a rosturilor, refacere trotuare, parapet de siguranţă). Totodată, contractul adjudecat de constructorul gălăţean mai cuprinde lucrări la infrastructura podului (reparare elevaţii, reparare pereu sfert de con, montare dispozitive antiseismice etc) şi racordări cu terasamente şi rampe. Lucrările au fost demarate pe data de 18 mai, iar durata de execuţie a acestora este de şase luni. Conform reprezentanţilor DRDP Iaşi, în cazul în care termenul va fi depăşit, constructorului îi vor fi percepute penalităţi de întârziere.

Plombări şi reabilitări pe drumurile judeţene

În paralel cu lucrările CNADNR, se repară intens şi mai multe sectoare de drum judeţean, administrate de Consiliul Judeţului Galaţi. Ieri, potrivit county-managerului Costel Fotea, erau executate lucrări de plombare în zona localităţilor Adam, Drăguşeni şi Gohor, iar la Suceveni se făceau cedări în fundaţie. Totodată, Consiliul Judeţului are în derulare şi un program de lucrări de reabilitare. De curând a fost finalizată reabilitarea DJ 251 B, în zona Bălăşeşti, şi urmează ca şi DJ 251, între km 32 şi km 36, dinspre Buciumeni, foarte degradat, să intre în reabilitare. În această zonă vor fi direcţionate aproximativ două milioane de lei din banii proveniţi de la Guvern pentru refacerea sectorului de drum judeţean.

Conform reprezentantului CJ, anul acesta vor fi plombaţi 78.000 de metri pătraţi de drum judeţean şi 5.000 de metri pătraţi vor beneficia de cedări în fundaţie, iar anul viitor sunt programate lucrări de plombare pe aproximativ 70.000 de metri pătraţi.

Foto Marius Negri

Citit 5268 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.