Câţi bani dă Primăria pe ILUMINATUL FESTIV anul acesta/ Luminiţele de Sărbători, scoase la LICITAŢIE

Câţi bani dă Primăria pe ILUMINATUL FESTIV anul acesta/ Luminiţele de Sărbători, scoase la LICITAŢIE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Până pe 4 noiembrie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele pentru iluminatul festiv al oraşului. Contractul de închiriere instalaţii de iluminat festiv pentru Sărbătorile de iarnă 2015-2016, pe care municipalitatea tocmai l-a scos la licitaţie are o valoare estimată de 2,1 milioane de lei, preţul cel mai mic fiind criteriul de atribuire.
Contractul are o durată de trei luni de la data atribuirii şi prevede că toate instalaţiile de iluminat festiv vor fi echipate cu tehnologie LED cu performanţe tehnice şi design la nivel actual, în stare bună de funcţionare. Municipalitatea vrea să ilumineze festiv 32 de străzi, intrările şi ieşirile din oraş, rondourile, intersecţiile, esplanadele, parcurile Eminescu, Rizer, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor şi Viva, dar şi sediul şi parcul Primăriei. Oraşul va fi împodobit cu figurine şi perdele luminoase, ţurţuri şi baghete cu efect de picurare, personaje de poveste, dar şi cu nouă brazi artificiali.

Trebuie precizat că, anul acesta, de Paşti, Grădina Publică şi Parcul Eminescu, au fost decorate cu peste 35 de figurine, panouri ornamentale şi ornamente tridimensionale, închiriate de la SC Exclusiv Deco Lighting SRL, valoarea contractului atribuit direct, fără licitaţie, fiind de 127.500 de lei fără TVA.

Cât ne-a costat feeria în anii trecuţi

În 2014, licitaţia organizată de Primărie pentru iluminat festiv a fost câştigată de consorţiul format din firmele Luxten România şi MK Lightning, cu o ofertă de 1,67 milioane de lei fără TVA. Totodată, Primăria a cumpărat şi echipamente şi ornamente specifice, la un preţ estimativ de 225.000 de lei fără TVA, de la SC RC Energo Install SRL, pentru a crea două feerii, în Grădina Publică şi Parcul Eminescu. În total, iluminatul festiv ne-a costat în 2014 aproape 1,9 milioane de lei fără TVA.
Cel mai scump iluminat festiv a fost în 2013, când Primăria a plătit 2.230.022 de lei fără TVA SC Luxten Lighting Company, în asociere cu SC MK Lighting SRL Hunedoara.

Citit 4269 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 18:30

3 comentarii

 • postat de la iarna
  Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 15:54
  89.136.231.***
  vreau iluminat feeric pe strazi curatate de zapada la iarna. vreau prea mult?
  0
  10
  Raportează
 • postat de VREM LUMINA NOAPTEA PE STRADA
  Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 12:20
  5.13.198.***
  Lasati iluminatul festiv,pana atunci faceti ILUMINATUL STRADAL ca de cand a preluat noua firma iluminatul stradal pe strada VICTOR VILCOVICI (linga turn tv) probabil mai sunt si alte zone, nu mai functioneaza iluminatul deloc VA RUGAM SA LUATI MASURI PENTRU A PREVENI UNELE FAPTE CARE SE POT PETRECE LA ADAPOSTUL INTUNERICULUI
  VA MULTUMIM
  8
  7
  Raportează
 • postat de Pentru o mai buna informare
  Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 09:54
  79.116.108.***
  Pentru o analiza comparativa si pentru a se vedea ca si aici au fost niste manarii,marca Stan ,mediocrul fotbaliator,mediocrul primar, in schimb bun la tras sfori,proiecte de urbanizare si studii de fezabilitate, pe bani frumosi,ca vorba aia sunt ai amaratilor de galateni, in Bucuresti in sectorul lui Piedone,cu o suprafata si o populatie mult mai mare decat a orasului Galati,iluminatul asta festiv,facut in conditii mult mai bune a costat 115 000 euro, adica vreo 520 000 mii lei ,de vreo patru ori mai putin decat in Noul Galati ,cu teii taiati sau slutiti, si plin de gropi,caini si mizerie.
  13
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.