Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
5 comentarii

Arhitecţii şi urbaniştii care au realizat planul de restructurare urbană a cartierului Dunărea s-au luat cu mâinile de cap când au văzut Aleea Comerţului: "Aleea pietonală de lângă Piaţa Micro 19 este flancată de chioşcuri care blochează deschiderea spre spaţiul verde. Zona este aglomerată, dezordonată şi neamenajată pentru pietoni, rezultând spaţii înguste şi lipsite de calităţi estetice".

Soluţia au găsit-o tocmai la Barcelona, unde "complexul comercial are amenajat în faţa intrării un spaţiu pietonal amplu, iar alături un spaţiu verde pentru odihnă şi un loc de joacă pentru copii. Amenajarea urbană realizată oferă spaţii degajate, fluente, largi şi umbrite", se arată în Ghidul de bune practici al Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

PUZ propune pentru zona Aleii Comerţului menţinerea activităţii comerciale, dar în condiţiile reconfigurării spaţiului urban şi a zonelor destinate comerţului desfăşurat în construcţii. "Necesitatea reorganizării activităţilor comerciale care se desfăşoară în construcţii provizorii este dictată de: blocarea circulaţiei pietonale şi/sau auto, amplasarea construcţiilor în zone prevăzute pentru lucrări de utilitate publică, în unele cazuri depăşindu-se suprafaţa autorizată iniţial. În ceea ce priveşte posibilitatea modernizării construcţiilor existente, menţionăm faptul că modul de dispunere a acestora şi conformaţia lor diferită fac nefezabilă aceasta operaţiune", spun arhitecţii.

Concret, ei au urmărit facilitarea legăturii între zonele situate de-o parte şi de alta a Aleii Comerţului şi amenajarea a doua trasee pietonale, de-o parte şi de alta a clădirii pieţei Micro 19. De asemenea, cer realizarea unui proiect de amenajare peisagistică a zonei aferente Aleii Comerţului şi Pieţei Micro 19 cu spaţii plantate şi circulaţii pietonale, mobilier urban versatil şi echipamente pentru iluminat public şi decorativ, zone de odihnă şi aşteptare şi configurarea spaţiului pentru piaţă volantă.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 2864 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 20:36

5 comentarii

 • postat de Bleah Duminică, 18 Octombrie 2015 19:58 108.245.201.*** Link la comentariu
  0
  3

  Ce tiganye ,,,,,

  Raportează
 • postat de luke Duminică, 18 Octombrie 2015 11:51 89.137.225.*** Link la comentariu
  0
  7

  Daca si aia e piata:))))!!!)))
  Era vb sa se faca loc de promenada de la scari pana la strada Otelarilor:))......se putea face,in locul bisnitarilor cocalari cu papuci china si blugi tur esti la suprapret,ciubucari,bisnitari,prostituate,betivi....ce sa mai--RAIUL PROSTIMII care zice ca IN PIATA ERA MAI IEFTIN:)).
  In afara de legume,restul e tacere:)....NUMAI PROSTIMEA ISI CUMPARA HAINE SI ALTELE DIN ZONA AIA.
  PACAT CA SE FAC ATATEA PROMISIUNI DAR NIMIC NU SE REALIZEAZA....E ASA DE GREU SA TE TII DE PROMISIUNI?
  pana atunci le urez HAPPY SHOPPING,prostimii din acest oras(80%)
  .....

  Raportează
 • postat de galatean Duminică, 18 Octombrie 2015 08:43 92.85.157.*** Link la comentariu
  5
  4

  "La Rambla" desde Nuevo Galati.
  Rahat cu perje in Noul Galati...

  Raportează
 • postat de mihai Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:59 37.11.197.*** Link la comentariu
  7
  10

  Arhitectii si urbanistii........ s-au luat de cap cand au vazut Aleea Comertului. Dar de unde au cazut?, daca sunt ai primariei se presupune ca stiau situatia ori nu?

  Raportează
 • postat de face-ti aleea comertului Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:17 5.13.150.*** Link la comentariu
  1
  16

  Sa se faca odata ceva cu aceasta- Alee a Comertului - deoarece arata ca un talcioc .Bodegi , boschetari , chioscuri fac ca aceasta alee care este extrem de circulata ,sa arate deplorabil si va spun sincer ca daca ar veni cineva din alt oras , mi-ar fi rusine sa trec cu el prin aceasta zona .In primul si in primul rand , pana la inceperea unui proiect mai amplu ,ar trebui interzise intr-un fel circulatia masinilor pe aceasta alee pietonala , Cateodata nu poti merge printre masinile care intra pe alee pana intre tarabe, iar daca le zici ceva sunt si agresivi si vulgari iar politia ,care are punct chiar in piata din micro 19 , spun cu mana pe inima ca nu isi face datoria ,ignorand toate aceste probleme .Avand in vedere ca in acest cartier , au inceput ca lucrurile sa se schimbe in bine , sper ca se va schimba ceva si la aceasta alee ,care trebuie sa fie doar pietonala si sa arate civilizat .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.