MAJORARE RETROACTIVĂ/ Căror gălăţeni le CRESC SALARIILE cu 12 la sută

MAJORARE RETROACTIVĂ/ Căror gălăţeni le CRESC SALARIILE cu 12 la sută
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Aproximativ 1.200 de angajaţi al Primăriei municipiului Galaţi, printre care funcţionarii din aparatul de specialitate al primarului, precum şi cei din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice subordonate Consiliului Local (Ecosal, Poliţia Locală, Evidenţa Persoanei, cămine sociale etc.) vor beneficia de o creştere cu 12 la sută a salariilor. Şi asta retroactiv, începând cu data de 1 iulie 2015.

Creşterea a fost votată de aleşii locali şi este posibilă datorită apariţiei a două acte nortmative. OUG nr. 27/2015 a dat posibilitatea autorităţilor administraţiei publice locale să stabilească o creştere salarială de până la 12 la sută, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. Numai că OUG nr. 41/2015 a abrogat nivelul maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al unităţilor administrativ-teritoriale în baza unui plafon aprobat anual. Pe considerentul că la Galaţi nu s-ar fi depăşit plafonul de cheltuieli de personal repartizat la începutul anului 2015, a apărut posibilitatea acestei majorări retroactive.

Mai vin nişte drepturi salariale

Întrebat despre motivele acestei majorări, primarul Marius Stan, iniţiatorul hotărârii, era convins că e vorba despre nişte drepturi salariale pe care funcţionarii le-au câştigat în instanţă. Cu această confuzie, am aflat că salariaţii vor mai primi nişte bani. Tot retroactiv!

"La un moment dat, Curtea de Conturi a considerat că sunt injuste şi noi a trebuit să trimitem decizii. Salariaţii şi-au cerut aceste drepturi în instanţă, le-au câştigat şi acum, în baza unor hotărâri de instanţă, suntem obligaţi să le dăm retroactiv acele drepturi salariale, în situaţia în care noi nici măcar nu aveam bugetat aşa ceva. Ne vor crea mari probleme. Motiv pentru care va trebui să cerem ca, în solidar, să vină şi Curtea de Conturi să plătească aceste drepturi salariale", a spus Stan.

Citit 3173 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 01:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.