6,6 milioane de lei, pentru reconfigurarea unui SENS GIRATORIU. Investiţia a fost aprobată

6,6 milioane de lei, pentru reconfigurarea unui SENS GIRATORIU. Investiţia a fost aprobată
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Aleşii locali au aprobat, recent, documentaţia de avizare a lucrărilor şi costurile pentru prima etapă a obiectivului de investiţii "Modernizare strada Siderurgiştilor, strada 1 Decembrie 1918, strada Traian Vuia, bulevardul George Coşbuc (tronson H. Coandă - Al. Măcelaru): sens giratoriu Piaţa Energiei".

Proiectul precizează că, pentru modernizarea respectivelor artere, s-a elaborat documentaţia pentru finanţare din fonduri structurale. De asemenea, în cadrul lucrărilor de implementare a sistemelor inteligente pentru managementul traficului (unda verde), aflate în derulare, sunt prevăzute investiţii şi în zona intersecţiei din Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918. În plus, argumentează hotărârea, lucrările finanţate din creditul BERD pentru modernizarea străzilor Tecuci şi Anghel Saligny, prin care se desfiinţează calea de rulare a tramvaielor, fac imposibil accesul tramvaielor dinspre Basarabiei spre Siderurgiştilor sau spre 1 Decembrie 1918, din cauza razei foarte mici de curbură a liniei de tramvai.

"În vederea rezolvării acestei probleme, crearea condiţiilor tehnice de circulaţiei a tramvaielor în zonă şi în mod special la schimbarea de direcţie, se propune în prima etapă amenajarea sensului giratoriu din Piaţa Energiei", se arată în hotărâre. În documentaţie se precizează că bordurile ce delimitează insula centrală a intersecţiei sunt deteriorate, suprafaţa de rulare prezintă făgaşe, văluriri şi fisuri, iar semnalizarea rutieră orizontală este ştearsă în proporţie de peste 90 la sută.

Ce implică reconfigurarea

Potrivit directorului de Dezvoltare al Primăriei, Adrian Bucur, "sensul giratoriu va avea o singură linie de tramvai, perimetrală, care va asigura intrarea şi ieşirea tramvaielor pe cele patru străzi care converg în Piaţa Energiei".

Investiţia presupune reabilitarea structurii rutiere existente, înlocuirea liniei de tramvai, montarea de schimbătoare noi şi amortizoare de zgomote şi vibraţii, racordarea la străzile adiacente, marcaje şi indicatoare rutiere, trecerea reţelei de joasă tensiune, a reţelei de fibră optică, telefonie şi televiziune în subteran şi un sistem de canalizaţie aferent. Reţelele de apă-canalizare vor fi cuprinse în programul de dezvoltare pe anul 2016 al S.C Apă Canal.

Valoarea totala a investiţiei este de 6.632.358 lei, durata de realizare este de 12 luni, iar sursa de finanţare: buget local şi împrumut.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 6954 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2015 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.