AFLĂ dacă administratorul tău a SEMNAT cu CALORGAL. IATĂ lista asociaţiilor care NU VOR PRIMI CĂLDURĂ

AFLĂ dacă administratorul tău a SEMNAT cu CALORGAL. IATĂ lista asociaţiilor care NU VOR PRIMI CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Chiar dacă autorităţile au anunţat că din luna noiembrie va fi reluată furnizarea de apă caldă şi căldură în sistem centralizat, 91 de asociaţii de proprietari încă nu încheiaseră contracte cu Calorgal, la începutul acestei săptămâni. Printre acestea se numără atât asociaţii cu peste 470 de apartamente, cât şi asociaţii cu doar 16 sau 20 de apartamente, înfiinţate prin desprinderea din altele mai mari. Asociaţia nr. 757, care are în componenţă 475 de apartamente, Asociaţia nr. 186 - cu 346 de apartamente, Asociaţia nr. 185 - cu 331 de apartamente şi Asociaţia 301 - cu 325 de apartamente sunt doar câteva dintre cele care refuză, deocamdată, să aibă o relaţie contractuală cu noua societate de termoficare.

"Sunt mai multe motive pentru care preşedinţii acestor asociaţii încă nu au semnat contractele. Cei mai mulţi au invocat datoriile mari şi foarte mari pe care le au către Apaterm, datorii care sunt în curs de recuperare prin instanţă. Este adevărat că, însumat, trei sferturi dintre asociaţiile care nu au semnat contractele datorau către Apaterm, la sfârşitul iernii trecute, peste 20 de milioane de lei, dar nu toate au datorii sau un istoric de datornici. Multe asociaţii invocă faptul că o mare parte din cei branşaţi la sistemul centralizat au datorii la întreţinere şi încearcă astfel să îi preseze, până la venirea iernii, astfel încât să poată încasa respectivele restanţe", ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Reprezentanţii distribuitorului de apă caldă şi căldură susţin totodată că există cel puţin patru asociaţii care funcţionează, în prezent, fără preşedinţi şi vicepreşedinţi, astfel că nu are cine să semneze contractele cu Calorgal. În alte şase cazuri, apartamentele branşate din respectivele scări de bloc sunt nelocuite şi presedinţii au transmis că vor semna contractele doar când se vor întoarce locatarii respectivi.

„Facem toate eforturile ca până la venirea iernii să integrăm în sistemul centralizat toate asociaţiile de proprietari cu apartamente branşate la sistemul centralizat, mai ales că avem semnale clare din partea Primăriei că plata sumelor pentru subvenţia gigacaloriei se va face la timp, iar procesarea cererilor de ajutor de încălzire se va face rapid, astfel încât să nu existe întârzieri nici pe această linie de finanţare”, precizează reprezentanţii societăţii.

VEZI AICI LISTA ASOCIAŢIILOR CARE NU AU SEMNAT CU CALORGAL (CLICK PENTRU DETALII)

Deocamdată, gălăţenii NU VOR PRIMI CĂLDURĂ de la 1 noiembrie. IATĂ care este motivul

Citit 6137 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.