Locatari versus autorităţi/ Război pentru dreptul la toboganul de gunoi

Locatari versus autorităţi/ Război pentru dreptul la toboganul de gunoi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Controlul Gărzii de Mediu la scara 1 a blocului BR1C, de pe strada Brăilei, şi verdictul comisarilor de mediu că ghena de gunoi, care de altfel emana un miros de nesuportat, nu poate funcţiona au stârnit un întreg scandal în rândul unora dintre locatari, care nu îşi doresc desfiinţarea acesteia.

Cătălin Mihai, comandant maritim de profesie, unul dintre cei mai vechi locatari ai blocului, a venit la redacţie foc şi pară pe reprezentanţii Gărzii de Mediu, după ce aceştia au refuzat să primească o contestaţie redactată de acesta cu privire la procesul verbal încheiat de comisari. Cătălin Mihai susţine că, la construcţia blocului, „sistemul integrat de colectare a gunoiului funcţiona foarte bine”, numai că „s-au găsit unii locatari de la etajele inferioare să modifice structural acest sistem prin dărâmarea planşeului din beton, care separa buncărul de colectare a gunoiului de etajul I”. Aceasta au făcut-o în speranţa că tot gunoiul se va deversa mai uşor în buncăr. Nimic mai fals. Vă puteţi închipui ce dezastru au putut face cei ce au contribuit la dărâmarea acestui planşeu. Fără aprobare, fără un studiu de rezistenţă structurală a blocului, venind în contradicţie cu toate legile în domeniu actual şi trecute. Nu s-a ştiut mult timp, respectiv până 21 decembrie 2012, când, exasperat de mirosul de gunoi, ca vechi locatar şi cu interes pentru acest bloc, am pornit la o cercetare atentă a zonei”, susţine Cătălin Mihai.

Acesta a afirmat că a reconstruit ultimul tronson al toboganului şi a solicitat, ulterior, fonduri pentru construirea planşeului, însă nu a fost sprijinit în acest sens, motiv pentru care, susţine Cătălin Mihai, „mirosul a continuat să vină în bloc”.

Acesta a precizat că va fi sesizată Disciplina în Construcţii, din cadrul Poliţiei Locale. Cu toate acestea, Garda de Mediu reiterează: ghena de gunoi nu poate funcţiona. „Dânsului nu i-a fost primit documentul, întrucât doar instanţa poate anula un proces-verbal. Poate fi contestat numai în instanţă”, ne-a declarat comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Marian Daniel Mocanu.

Citit 3175 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2015 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.