Se reia furnizarea de AGENT TERMIC. Câte ASOCIAŢII de proprietari VOR PRIMI CĂLDURĂ

Se reia furnizarea de AGENT TERMIC. Câte ASOCIAŢII de proprietari VOR PRIMI CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Peste 550 de asociaţii de proprietari din oraş vor primi căldură în sistem centralizat, în sezonul rece 2015-2016. Conform reprezentanţilor Calorgal, până la sfârşitul săptămânii trecute, 554 de asociaţii, dintre cele 658 care figurează ca dependente încă de sistemul public de termoficare, încheiaseră contracte cu distribuitorul de apă caldă şi căldură. Acestea au în componenţă, în total, 3.675 de scări de bloc cu 84.016 apartamente, din care 53.654 de apartamente sunt branşate la sistemul centralizat. Dintre acestea însă, nu mai puţin de 14.211 apartamente figurează ca nelocuite, la acest moment.

Reamintim că primarul Marius Stan a anunţat, vineri, că Galaţiul va beneficia de un împrumut (suma cerută Guvernului fiind de 33 de milioane de lei), pentru 20 de ani, pentru repunerea în funcţiune a sistemului de termoficare. Edilul şef a precizat că este optimist că Executivul va aproba, chiar în şedinţa de săptămâna aceasta, cât mai mult din fondul cerut.

Banii, conform primarului Marius Stan, vor fi direcţionaţi către Romgaz, producătorul şi distribuitorul de gaz din Mediaş, cu care Electrocentrale Galaţi se află în discuţii pentru reluarea relaţiilor comerciale, astfel încât din luna noiembrie să-şi poată relua activitatea de producere de agent termic pentru căldura şi apa caldă a gălăţenilor dependenţi de sistemul centralizat.

„E rodul insistenţelor noastre, dar să ţină seama gălăţenii: vom avea căldură, dar să şi plătim (facturile n.r.), nu ne putem îndatora la infinit”, a spus edilul.

DETALII despre CREDITUL pe 20 de ani pentru CĂLDURĂ. Iată ce spune Guvernul

Citit 6952 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.