Aleşii locali au aprobat acordarea AJUTORULUI de urgenţă privind lemnele de foc pentru săraci
Foto: Foto Monica Zanet

Aleşii locali au aprobat acordarea AJUTORULUI de urgenţă privind lemnele de foc pentru săraci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aleşii locali au aprobat acordarea ajutorului de urgenţă pentru sezonul rece 1 noiembrie 2015 - 31 martie 2016, constând în 1,5 metri cubi de lemne de foc de persoană singură sau de familie.

Pentru transportul lemnelor la domiciliul beneficiarilor a fost alocată de la bugetul local suma de 64.148 de lei, cu TVA.

Potrivit deciziei aleşilor, lemnele se acordă pe criterii sociale. Vizate sunt persoanele sau familiile cu un venit mediu net lunar sub nivelul salariului minim pe economie pe lună de membru de familie, care nu pot beneficia de prevederile Legii privind venitul minim garantat şi care, în urma efectuării anchetei sociale, se pot încadra în una dintre situaţiile de prioritate stabilite de Primărie.

Primii pe listă sunt pensionarii singuri sau familiile de pensionari fără aparţinători legali sau care au susţinători legali, dar aceştia se află în imposibilitatea de a susţine financiar cheltuielile legate de achiziţionarea combustibililor necesari încălzirii locuinţei acestora în perioada de iarnă. Sunt avute în vedere familiile ai căror membri suferă de probleme grave de sănătate şi care, în urma anchetelor sociale, reprezintă cazuri sociale ce necesită acordarea unui ajutor de urgenţă. Prioritate vor avea şi persoanele cu handicap gradul I, II, III, dar şi alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma anchetei sociale.

În evidenţa Serviciului Public de Asistenţă Socială sunt aproximativ 430 de familii sau persoana singure care ar avea nevoie de ajutor pentru a trece iarna, iar în depozitul Primăriei din Traian Nord există 650 metru cubi de lemne de foc rezultate din deşeuri şi tăieri.

Citit 1060 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2015 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.