O ULIŢĂ din Galaţi va fi MODERNIZATĂ cu 7,9 milioane de lei

O ULIŢĂ din Galaţi va fi MODERNIZATĂ cu 7,9 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În loc să fie celebră pentru că poartă numele primei femei inginer din lume, Eliza Leonida Zamfirescu, strada botezată cu acest nume din Micro 17 are o tristă notorietate: e mai degrabă o uliţă demnă de un sat amărât. Locatarii ei au pierdut numărul sesizărilor făcute atât la Primărie, cât şi în ziarul "Viaţa liberă", în care s-au plâns că de starea ei deplorabilă.

„Când plouă, e dezastru. Şi-aşa nu avem deloc asfalt, nici canalizare, iar la călduri e destul de greu cu praful. Dar la ploi e dezastru. Suntem o mică Veneţie, dacă vreţi”, declara, în una din ediţiile trecute, Lucica S., o doamnă care locuieşte de zece ani pe strada respectivă. Locatarii se săturaseră până şi de veşnicul răspuns al Primăriei că strada e prinsă într-un proiect de modernizare. Vestea bună este că aleşii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul „Modernizare strada Eliza Leonida Zamfirescu” şi indicatorii tehnico-economici.

Cum arată şi cum va arăta

Potrivit hotărârii aprobate, strada, cu o lungime de 877 metri, se încadrează la categoria III de străzi şi dispune de reţele hidroedilitare numai în zona blocurilor ANL pe care le deserveşte, în rest are reţea de apă, dar fără canalizare. „Pentru aducerea străzii în condiţii normale de exploatare se impune refacerea ei, pentru aducerea platformei carosabile la un nivel optim, realizarea unui sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale, înlocuirea conductei de apă, introducerea reţelei de canalizare”, se arată în proiect. La finalul lucrărilor, artera va avea trotuare şi un sistem rutier corespunzător unui trafic mediu (beton asfaltic), iar în zonele unde spaţiul permite, de pildă la blocurile ANL, se vor executa spaţii de parcare.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.923.984 de lei cu TVA, de la bugetul local şi împrumut. Durata de realizare este de 12 luni, dar, din păcate, nu vă putem spune când va şi începe lucrarea. Primăria va trebui să facă licitaţie, iar procedurile s-ar putea prelungi până anul viitor.

Foto Marius Negri

Citit 3940 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.