Se caută OPERATORI pentru ALEGERILE din 2016. IATĂ câte posturi mai sunt libere

Se caută OPERATORI pentru ALEGERILE din 2016. IATĂ câte posturi mai sunt libere
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) continuă campania de recrutare a operatorilor de calculator pentru birourile secţiilor de votare. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, în primele două săptămâni de la demararea campaniei, au fost înregistrate 7.861 de cereri la nivel naţional, în condiţiile în care, pentru cele 19.834 de secţii de votare existente, este necesar un număr de 25.135 de operatori de calculator.

În ceea ce priveşte municipiul Galaţi, până pe 20 noiembrie fuseseră depuse 77 de cereri, în condiţiile în care e nevoie de 212 operatori. La Tecuci s-au înregistrat doar două cereri, deşi sunt 40 de posturi. Sunt localităţi precum Tuluceşti, Rediu, Umbrăreşti, Lieşti sau Vârlezi pentru care nu s-a depus nici măcar o solicitare. La polul opus, există deja concurenţă la Târgu Bujor, unde s-au depus 21 de cereri pentru opt posturi.

Persoanele interesate să devină operatori de calculator se pot adresa Biroului Judeţean al AEP Galaţi, situat pe b-dul Marii Uniri (zona Faleza Dunării), Ansamblul H. Ştefan, etaj 3, (sediu comun Curtea Conturi).

Poate avea calitatea de operator de calculator al secţiei de votare orice persoană care îndeplineşte următoarele condiţii: are cetăţenie română şi domiciliul în România, cunoaşte limba română, scris şi vorbit, are vârsta de minimum 18 ani împliniţi, capacitate deplină de exerciţiu, a absolvit învăţământul general obligatoriu şi are cunoştinţe de bază în tehnologia informaţiei. Operatorii vor fi remuneraţi, pe perioada desfăşurării activităţii în secţiile de votare, cu o indemnizaţie stabilită de Guvern.

Citit 5267 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.