Muzeul de Artă Vizuală, tot la parter de bloc? Strategia de Dezvoltare a judeţului nu a stârnit interes

Muzeul de Artă Vizuală, tot la parter de bloc? Strategia de Dezvoltare a judeţului nu a stârnit interes
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Prima dezbatere publică organizată de Consiliul Judeţului pe tema Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Galaţi pentru perioada 2015 – 2020 nu a stârnit interes, în ciuda faptului că documentul este unul extrem de important, care va dicta, cel puţin la nivel teoretic, investiţiile din următorii patru ani din judeţul nostru. Dovadă că, ieri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, au dat curs invitaţiei de a participa doar câţiva reprezentanţi ai unor instituţii publice, ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi puţini consilieri judeţeni, din cei peste 30, cât numără Galaţiul, multe dintre scaunele din sală rămânând neocupate.

„Mă aşteptam ca sala să fie plină, pentru că este de interes major pentru comunitatea oamenilor care trăiesc în judeţul Galaţi, aş fi vrut să îi văd pe reprezentanţii societăţii civile, pe cei care au ieşit în stradă, conducătorul instituţiei (Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ n.r.) şi aşa mai departe”, a spus Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi. Acesta a fost de altfel primul dintre invitaţi care „a spart gheaţa” şi a luat cuvântul, exprimându-şi nemulţumirea că agenţii economici gălăţeni nu au fost consultaţi cu privire la dezvoltarea propusă în plan economic şi a semnalat totodată, printre altele, că, din documentul stufos, care are aproximativ 800 de pagini, lipsesc tocmai „modalităţile, căile concrete pentru ceea ce înseamnă mijloacele de a pune în practică strategia”.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi directorul Muzeului de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu, instituţie ce încă funcţionează la parterul unui bloc din apropierea Pieţei Centrale, care a semnalat că în Strategia Consiliului Judeţului Galaţi pentru perioada 2015-2020 nu a fost prevăzut şi un proiect privind un nou sediu dedicat muzeului. Replica vicepreşedintelui Consiliului Judeţului, Cornel Hamza, cel care a „moderat” dezbaterea, a fost: „Am reţinut. Mulţumesc”.

Vom reveni cu un amplu articol pe tema Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Galaţi, pentru care instituţia va plăti aproximativ 20.000 de euro către Master Evaluation SRL.

Citit 1722 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2015 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.