Consiliul Judeţului Galaţi le întinde mâna investitorilor spanioli

Consiliul Judeţului Galaţi le întinde mâna investitorilor spanioli
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Reprezentanţii companiei spaniole Sustainable Waste Treament SL, care au făcut lobby la recenta şedinţă a Consiliului Local pentru o investiţie în valoare de 80 de milioane de euro, nu au primit un răspuns din partea aleşilor locali, ci din partea Consiliului Judeţului. Întâmplător, la acel moment, în sală se afla vicepreşedintele Consiliului Judeţului, Cornel Hamza, care, imediat, a profitat de ocazie pentru a-i invita pe reprezentanţii companiei la o discuţie.

Investiţia spaniolă, care s-ar putea realiza pe un teren de pe teritoriul platformei siderurgice, vizează o staţie de tratare a deşeurilor, de pe urma căreia Galaţiul ar avea numai de câştigat: reducerea costurilor cu depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi cu 85 la sută şi producerea de agent termic, ba ar putea avea acces şi la energie electrică şi biogaz. Iar Consiliul Judeţului Galaţi îşi doreşte finanţare europeană pentru un proiect privind un sistem de management integrat al deşeurilor.

Discuţia a fost purtată, joia trecută, atât cu reprezentanţii Consiliul Judeţului Galaţi, cât şi cu cei ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecoserv Galati şi s-au analizat soluţiile legale de realizare a proiectului. „Sperăm, în continuare, ca plenul Consiliului Local Galaţi să aprobe demararea procedurilor de valorificare a deşeurilor prin recuperare energetică, urmând ca împreună cu Primăria Galaţi, ADI Ecoserv Galaţi şi Consiliul Judeţului Galaţi să găsim soluţii pentru realizarea acestui proiect benefic pentru gălăţeni”, ne-au declarat reprezentantul companiei spaniole.        

Citit 2371 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.