Societatea civilă şi Primăria îşi dau mâna/ Cum ar putea fi transformată strada Domnească într-o bijuterie

Societatea civilă şi Primăria îşi dau mâna/ Cum ar putea fi transformată strada Domnească într-o bijuterie
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Galaţiul ar putea avea, în câţiva ani, un târg de Crăciun de poveste, aşa cum există, spre exemplu, în oraşele Sibiu şi Craiova, dacă Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” şi municipalitatea vor reuşi să pună în practică un proiect îndrăzneţ, care ar reda străzii Domnească strălucirea de altădată.

Bogdan Radu Brînzan, preşedintele ONG-ului, ne-a declarat că a propus Primăriei un proiect de reabilitare a centrului istoric al oraşului, cu fonduri europene, şi a avut deja o întâlnire, pe data de 24 noiembrie, cu directorul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe din cadrul Primăriei, Costel Hanţă, cu arhitectul-şef Teodora Voicilă, reprezentanţi ai Direcţiei de Administrare a Patrimoniului, Direcţiei de Dezvoltare, dar şi ai Universităţii „Dunărea de Jos” şi Direcţiei pentru Cultură.

„Am propus un proiect comun de reabilitare a centrului istoric, prin Programul Operaţional Regional 2015-2020. Am propus reabilitarea străzii Domnească, cu pavaj, şi dotarea ei cu mobilier şi stâlpi de iluminat retro, închiderea străzii în weekend, pe segmentul Universitate - strada Gării. Ne-am gândit la transformarea acesteia în zonă de promenadă, cu posibilitatea organizării unor evenimente culturale, expoziţii, târguri, încurajarea oamenilor cu posibilităţi financiare de a cumpăra imobile vechi şi de a le transforma în bijuterii arhitectonice, deschiderea de spaţii comerciale, terase, în ton cu arhitectura zonei. Şi, de ce nu, aici ar putea fi organizat şi un târg de Crăciun, aşa cum există în alte oraşe ale ţării”, ne-a spus Bogdan Radu Brînzan, care a precizat că membrii Asociaţiei vor oferi sprijin şi în ceea ce priveşte „documentarea ştiinţifică şi istorică”.

Citit 3842 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2015 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.