Pentru viitoarele concursuri de pescuit: BALTA ZĂTUN, populată cu 12 tone de peşte

Pentru viitoarele concursuri de pescuit: BALTA ZĂTUN, populată cu 12 tone de peşte
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţenii amatori de pescuit vor avea până la deschiderea bazei de agrement Zătun, în primăvară, o baltă plină de caras, crap, dar şi de alte specii atrăgătoare pentru pescari, a promis directorul Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Vali Sandu, vineri, la prima acţiune de populare cu peşte a bălţii.
Popularea bălţii cu peşte a început vineri, 12 decembrie, iar până la sfârşitul weekendului, 12 tone de caras tânăr va fi adus în Baltă. „Ştiam că gălăţenii îşi doresc un loc unde să vină la sfârşit de săptămână să se relaxeze, dar ştiam, în acelaşi timp, şi că pescarii din Galaţi spun că balta nu este suficient de populată, spun că pescuitul amator şi sportiv se desfăşura în condiţii grele, iar pescuitul la undiţă aici nu era foarte atractiv. Ne-am dorit foarte mult ca gălăţenii noştri să vină la pescuit aici, ne-am dorit ca balta să aibă peşte. Din acest motiv am populat balta cu 12 tone de caras”, a declarat şeful SPJADPP, Vali Viorel Sandu.
În ceea ce priveşte perioada în care se face popularea, a doua jumătate a lunii decembrie, şeful instituţiei şi administratorul Bazei de agrement a spus că popularea este făcută ca urmare a sfatului inginerilor de la Institutul piscicol.
"Am avut garanţia că peştele se va acomoda cu balta şi că nu va fi o populare eşuată", a explicat directorul.

Concursuri de pescuit şi tarife decente

Totodată, potrivit directorului Bazei de agrement, de la primăvară va mai fi o populare şi cu crap, cosaşi, dar şi alte specii de peşte, pregătindu-se astfel terenul şi pentru concursuri locale şi naţionale de pescuit.
„Ne dorim ca de la primăvară, pentru că sunt două proiecte europene şi trebuie să avem venituri, să organizăm şi concursuri locale sau naţionale de pescuit. Deja am luat legătura cu asociaţii de pescuit. Este o bază de agrement utilată cu pontoane şi refugii pentru pescari, avem condiţii, iar de la primăvară gălăţenii pot pescui pe 1,4 kilometri”, a mai spus şeful SPJADPP.
Tarifele de acces în baza de agrement, dar şi cele pentru pescuit vor fi supuse votului în Consiliul Judeţului la şedinţa din ianuarie. Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a promis tarife de acces accesibile, astfel încât mai mulţi gălăţeni să se poată relaxa aici.

Citit 5461 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 01:05

6 comentarii

 • postat de Ciobi
  Duminică, 20 Decembrie 2015 20:05
  5.13.171.***
  Am citit articolul, am urmarit comentariile, am mai citit articole despre domnul Sandu, si sunt multimit sa observ ca cineva din administratie mai face ceva pentru orasul nostru. Eu nu pot sa inteleg comentariile postate de domnii de mai jos si de ce sunt asa de inchisi la minte. Directorul Sandu, a cladit cu fonduri europene o baza de agrement cum nu a avut niciodata Galatiul. Tot nu reusesc sa inteleg de ce sunteti voi asa de nemultumiti, pentru ca deocamdata nu s-a afisat nici o taxa de pescuit sau de cazare. Voi doar aduceti niste comentarii rautacioase unui om care din toata administratie publica face ceva.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Sanitar
  Duminică, 20 Decembrie 2015 19:59
  109.102.89.***
  Administratorul i-a intrebat probabil pe "specialistii" de la Cercetari piscicole" de pe malul Dunarii, care braconeaza in draci sub directa obladuire a Politiei de frontiera! Dar pe braconierii care au baracile pe langa dig nu-i intreba nimeni ???
  0
  5
  Raportează
 • postat de Alec
  Duminică, 20 Decembrie 2015 19:52
  109.102.89.***
  D-lui Vali Sandu ii propun sa ia legatura cu Ion Stefan care este mare specialist in pescuit si protejarea mediului(cum scrie pe unele panouri "uitate" prin Galati !!! Acesta a fost in stare sa instituie taxa de acces la Prut ptr. pescarii amatori(s-a lasat cu dosar penal!). Cat despre d-l Bacalbasa, probabil va aproba tarife accesibile doar ptr. caini !
  1
  4
  Raportează
 • postat de coco
  Duminică, 20 Decembrie 2015 14:28
  5.13.209.***
  Tot pentru cei cu bani...de ce nu au facut Lacul Vanatori?Pentru pescuit la undita 1bc. un 30 de lei ar fi perfect,ar concura cu balta Malina...
  1
  1
  Raportează
 • postat de BONCAN OCTAVIAN
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 14:44
  5.13.179.***
  Pretul cred ca va fi 100 ron de persoana , 2 lansete si o undita.Deci o mica socoteala ar fi:
  -rame (rosii si negre sau vermusti) ptr 12 ore=50ron
  -benzina 12km =10 RON
  -gratar, mici, bere, suc,paine, lemne de foc , carbuni=50ron
  TOTAL= 210 , hai 200. Deci vrei sa te distrezi scoti lejer 150-200ron din buzunarele si asa goale. Deci ne vom permite sa iesim la pescuit, noi oamenii cu salarii pana in 2000ron, cam de 3-5 iesiri pe sezonul cald. Ar fi bine sa se scoata niste abonamente VIP platibile in 3 rate lunare , dar vom vedea ce spun cei de ,,sus''
  6
  3
  Raportează
 • postat de Pescarul consilier local
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 12:33
  5.13.150.***
  "Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a promis tarife de acces accesibile, astfel încât mai mulţi gălăţeni să se poată relaxa aici."


  Si marmota invelea ciocolata in staniol sau nu? Tarife accesibile...ma faceti sa rad. Astea sunt povesti. Astia nu au notiunea de tarife accesibile si de nici de orice alt avantaj pentru omul de rand. Vom vedea ce preturi se vor stabili.
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.